Relatii

#relatie #casatorie #tradare #inselat #familie

Ce faci cand afli ca te insala. 5 sfaturi practice

Totul a fost perfect, dar intr-o zi, ai aflat ca te-a inselat. Ce e de facut acum? Ce sa faci cand il prinzi? Iata cateva sfaturi de care sa tii cont!

Inselatul in ziua de azi poate lua o multime de forme: de la conturi incognito pe site-uri de dating, la flirturi pe site-urile de socializare si, evident, la tradarea fizica. Oricat de convinsa ai fi ca tie nu ti se va intampla niciodata, cel mai bine este sa stii cum sa reactionezi.

1. Pune-te pe primul loc

Furie, ura, dispret, soc, dezgust. Sunt doar cateva dintre emotiile care ti se starnesc atunci cand afli ca ai fost inselata. Ca sa poti iesi din criza depresiva e important sa faci ceva bun pentru tine. Cum ar fi, de exemplu, o baie relaxanta, sa iti vizitezi prietenele, sa faci lucruri care sa te scoata din starea mizerabila in care esti. In felul acesta vei putea sa privesti lucrurile detasat, mult mai limpede.

2. Exteriorizeaza-ti emotiile

Durerea pe care ti-o provoaca tradarea este uriasa si nu trebuie sa ti-o infranezi. Cel mai bine este sa lasi furia sa se manifeste, sa lasi lacrimile sa curga. Nu incerca sa iti maschezi tristetea cu un zambet, caci nu o sa iti faca bine.

3. Infraneaza-ti dorinta de razbunare

Primul lucru pe care iti vei dori sa-l faci atunci cand afli ca ai fost inselata va fi sa spargi ceva, sa distrugi un lucru care va leaga si chiar sa il inseli si tu, la randul tau, cu primul barbat care iti iese in cale. Nu vei rezolva nimic. Vei avea doar pentru moment senzatia ca i-ai platit cu aceeasi moneda, insa apoi vor veni remuscarile. Asadar, cel mai bine este sa iti infranezi dorinta de razbunare.

4. Afla tot ce poti

Mai intai linisteste-te si apoi, daca iti doresti ca partenerul care te-a tradat sa se intoarca la tine, incearca sa afli cat mai multe despre motivele care l-au determinat sa faca asta. Este momentul sa pui intrebari, oricat de greu ar fi sa afli raspunsurile. El este la mila ta, asa ca va trebui sa-ti spuna totul. Cunoasterea detaliilor te poate ajuta sa iei o decizie buna.

5. Cauta sprijin la prietenele tale

Persoanele dragi, apropiate, cele care te cunosc cel mai bine, te vor putea ajuta sa intelegi mai bine prin ceea ce treci. Totusi, trebuie sa fii atenta la fiecare detaliu pe care il impartasesti. Si asta pentru ca tu poate vei fi dispusa sa il ierti pe cel care te-a tradat, insa prietenii tai nu. Pentru ca ei vor tot ce este mai bun pentru tine, asa ca atunci cand cineva te raneste, isi vor dori sa il elimine din viata ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare