Relatii

#femei #barbati #femei sexy #corp femei

Ce cred barbatii ca este sexy la o femeie

Ochii, zambetul, inteligenta. Cam astea sunt calitatile pe care ti le imaginai ca le considera sexy un barbat, nu-i asa? Studiile sustin ca de fapt tot trupul unei femei este primul lucru la care se uita si pe care il admira barbatii.

Imaginea de sine si calitatea vietii

Cel mai recent studiu al americanilor, in timpul caruia au fost interogati nu mai putin de 8.000 de barbati, arata faptul ca formele trupului sunt cele care ii atrag, cel putin in prima instanta, pe masculi. Abia pe urmatoarele locuri s-au clasat zambetul, ochii, personalitatea, inteligenta si spiritul de aventura.

Insa, atentie! Doar 12% dintre femei sunt multumite de corpul lor si il considera dezirabil. O imagine de sine foarte proasta poate insa afecta atat calitatea vietii, cat si increderea in cariera sau alegerea garderobei si chiar si relatiile intime.

Un studiu publicat in Journal of Sexual Medicine arata ca femeile care au o imagine proasta asupra trupului lor sunt mai putin multumite pe plan sexual. Studiul arata faptul ca femeile care nu se considera atragatoare evita sa faca sex tocmai din cauza nesigurantei pe care le-o ofera trupul lor.

Sociologii sunt de parere ca e bine sa iti privesti obiectiv trupul, insa trebuie sa inveti cum sa reduci imaginea negativa pe care o ai despre tine. Detaseaza-te de aceste ganduri si esti deja intr-o pozitie privilegiata. Vei vedea ca atitudinea ta se schimba si la fel si perceptia celor din jur despre tine. Daca tu esti cea care se vede frumoasa si are incredere in calitatile ei si barbatii te vor vedea frumoasa. Si cum ei considera zambetul foarte sexy, zambeste!

Privirea, instrument de atractie

Multi barbati sustin ca se simt atrasi de privirea unei femei. Gusturile barbatilor sunt diferite: de la cei carora le plac femeile misterioase si pana la cei care sunt atrasi de privirile timide. Asadar, cea mai atractiva privire este cea care exprima personalitatea femeii.

Printre calitatile considerate sexy la o femeie s-au numarat, potrivit studiului citat, si inteligenta. Chiar daca opiniile difera, inteligenta este totusi considerata foarte sexy de majoritatea barbatilor, asa ca ia in considerare acest lucru cand vrei sa incepi o noua relatie

Sursa foto: celebgossip.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare