Relatii

#beneficii casatorie #burlacie #casatorie #sentimente.ro #dating online

A fi sa nu a fi intr-o relatie! Avantaje si dezavantaje

Stiai ca sprijinul emotional oferit de familie, intimitatea fizica si intelectuala, precum si legaturile sociale mai profunde scad riscurile persoanelor casatorite cu 5% sa dezvolte boli de inima? Concluzia apartine cercetatorilor Universitatii Lagone Medical Center (New York).

Pe de alta parte, oamenii de stiinta din cadrul Universitatii Michigan au constatat ca partenerii care au casnicii nefericite au o probabilitate mai mare sa se confrunte cu probleme cardiovasculare, in comparatie cu persoanele singure.

„Oamenii casatoriti sunt mai sanatosi, deoarece casatoria poate influenta starea generala. Insa calitatea relatiei este foarte importanta“, a declarat Hui Liu, sociolog la Universitatea de Stat din Michigan.

„In acest moment, sute de studii au demonstrat ca exista o legatura intre o relatie solida si sanatatea mintala. Partenerii raporteaza in mod semnificativ mai putine simptome de depresie si sunt mai putin predispusi sa devina dependenti de substante interzise, in comparatie cu persoanele singure.  Acest lucru se datoreaza faptului ca o casatorie ofera sprijin social, emotional si financiar. De asemenea, persoanele casatorite au o mai mare stima de sine“, este de parere si Robin Simon, profesor de sociologie la Universitatea Wake Forest. 

Burlacii isi mentin silueta si au mai multi bani pentru ei

Barbatii casatoriti au cu 25 % mai multe sanse de a fi supraponderali sau obezi, comparativ cu cei singuri. Dupa ce se obisnuiesc cu rutina ce le asigura confortul, partenerii nu mai pun accentul pe aspectul fizic.

In afara de mentinerea siluetei, persoanele singure au si alte avantaje: mai mult timp sa-si atinga obiectivele, mai multa libertate si chiar mai multi bani, caci relatiile costa: mese in oras, escapade, vacante, cadouri.

Timpul liber de care te bucuri atunci cand nu ai partener il poti fructifica la maximum. Perioada in care esti singur/a este idela sa te inscrii la un curs pe care l-ai amanat din lipsa de timp, sa-ti iei un alt job sau chiar sa te apuci de voluntariat.

Faci ce vrei cand vrei

Adio, “check in”sau tagg pe Facebook pentru a-ti tine la curent partenerul unde esti si cu cine! De asemenea, pentru persoanele singure, intalnirile in oras cu prietenii pot dura la nesfarsit si se termina fara sentimentul de vina! 

Aceste avantaje ale burlaciei vin la pachet cu riscuri pe termen lung: neimplinirea sufleteasca, depresia. Tu ti-ai gasit sufletul pereche?  

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului