Relatii

#cum il uiti #fostul #sfaturi #partener #fericire #cuplu

5 motive pentru care esti inca singura. Afla de ce nu ai un iubit

E vineri seara. Prietenele tale au toate cate un plan bine stabilit. Vor merge la film, intr-un club sau poate vor lua cina in oras. Dar tu? Tu esti singura si te intrebi de ce oare? Ei bine, nu este neaparat atat de grav pe cat pare, dar totusi sunt cateva motive care e posibil sa te fi condus aici.

Iata care ar putea fi cauzele faptului ca nu ai inca un barbat special in viata ta:

1. Ai standarde prea ridicate

Nu e deloc rau sa ridici stacheta cand vine vorba despre barbati. Nu trebuie sa te “vinzi” ieftin si apoi sa iti para rau ca ai ajuns intr-o relatie in care nu te simti asa cum ar trebui. Cu toate astea, este posibil sa ai standard mult prea ridicate. Ce inseamna asta? Una este sa consideri ca vrei un barbat care sa te respecte, sa te trateze corect si sa fie onest si alta sa iti doresti neaparat ca el sa conduca un bolid de lux si sa aiba conturi in banca cu sase zerouri.

Intreaba-te intotdeauna daca ceea ce iti doresti este realist. Si, mai important de atat, intreba-te daca standardele tale sunt menite sa iti aduca alaturi barbatul care te va face fericita.

2. Esti negativista

Simti nevoia sa castigi in orice disputa? Esti conflictuala sau super-defensiva? Faci vreodata complimente sau pur si simplu nu poti fi multumita niciodata? Daca este asa atunci e posibil sa fii negativista.

Nu fii mereu combativa si ostila si nu il intrerupe de fiecare data cand vrea sa spuna ceva doar pentru a-l completa. Fii mai relaxata si mai putin stresata. Barbatii nu suporta femeile care sunt incrancenate si care nu manifesta deschidere in gandire.

3. Nu asculti sfaturile

Cei mai multi dintre noi suntem slabi ascultatori. Mai exact, trec vorbele pe la urechile noastre si nu suntem in stare sa ne asumam sfaturile primate. Sa asculti nu inseamna doar sa auzi, ci sa iti insusesti recomandarile. Trebuie sa constientizezi faptul ca nu detii adevarul absolut despre modul de relationare intre oameni si ca e posibil sa si gresesti.

4. Nu ai grija de tine

Barbatii pun pret pe felul in care arata o femeie, pe cat de ingrijita este. Nu ii intereseaza neaparat de la ce producator celebru ti-ai cumparat pantofii, ci daca acestia arata bine pe piciorul tau. Nici nu ii pasa daca te duci sau nu la salonul de cosmetica, ci se bucura atunci cand arati bine.

Asta nu inseamna ca trebuie sa exagerezi si sa transformi ingrijirea personala intr-un factor determinant intr-o relatie. Dar sa arati ca iti pasa de felul in care te prezinti in fata lumii este semn de respect de sine.

5. Nu-l poti uita pe fostul

Nu ti-l poti scoate din minte pe fostul partener. Te gandesti mereu la el si asta te impiedica sa investesti sentimente intr-o alta persoana. Barbatii pe care ii cunosti isi dau seama imediat ca inca esti indragostita de fostul partener si nu indraznesc sa faca pasul mai departe. Este cazul sa lasi trecutului ce-i apartine si sa privesti spre viitor. Sa iti oferi tie o noua sansa la fericire.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului