Relatii

#persoana intovertita #intalnire intovertit #dating #relatie #intalnire #matrimoniale

5 lucruri pe care trebuie sa le stii daca iesi la intalnire cu un introvertit

O intalnire prilejuieste o gramada de emotii si nelinisti, majoritatea dintre ele legate de conversatiile pe care sa le porti cu cel cu care iesi, mai ales daca vorbim despre un prim rendez-vous. Probleme in plus apar atunci cand avem de-a face cu un introvertit.

Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii in cazul in care ai de-a face cu introvertit.

1. Vorba multa… saracia omului

De obicei introvertitii nu apreciaza vorbitul in exces si nu le va face placere sa poarte discutii interminabile despre maruntisuri. La o intalnire cu o astfel de persoana nu incerca sa umpli cu vorbe absolut orice minut, cu siguranta nu vei primi un telefon inapoi.

Mai mult decat atat, fiind intr-o peroratie continua s-ar putea chiar sa scapi informatii pe care mai bine daca le pastrai doar pentru tine.

2. Afla ce il face sa tresara

E important sa stii care ii sunt pasiunile si, odata identificate activitatile preferate, incearca sa duci discutia spre acel domeniu. E imposibil sa nu aiba un film, o carte sau un sport care sa-i trezeasca interesul. O discutie terna poate fi reaprinsa usor daca ai de ce sa te “agati” si ce sa spui cand vezi ca se instaleaza lancezeala.

3. Nu compensa tu pentru el

Daca ai de-a face cu un introvertit nu este cazul sa compensezi tu prin exuberanta. Fii deschis si comunicativ, insa nu e cazul sa exagerezi. Nu ai vrea sa sfarsesti prin a fi strident sau obositor.

4. Prea mult, prea devreme

Persoanele introvertite au nevoie de mai mult timp pentru a se familiariza cu o persoana. Nu cere o implicare prea mare inca de la inceputul intalnirilor si nu fi prea insistent atunci cand observi ca nu ti se raspunde cu aceeasi caldura.

5. Nu confunda o persoana introvertita cu una dezinteresata

Poate ca faptul ca nu comunica prea mult sau faptul ca este inca “rece” te face sa crezi ca pur si simplu nu este interesat de tine. Nu este intotdeauna asa. Oamenii introvertiti nu isi exprima cu usurinta sentimentele asa ca ar trebui sa ii mai dai timp. Intr-un final, tot ce iti trebuie atunci cand ai de-a face cu un introvertit este rabdare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare