Prieteni

#prieteni #relatii de prietenie #lipsa comunicare

Te ignora un prieten? 6 motive pentru care nu te mai suna

Cand un prieten nu te suna sau nu-ti mai da niciun semn de viata, mai devreme sau mai tarziu apar in minte tot felul de intrebari, banuieli si presupuneri. Exista mai multe explicatii pentru tacerea lui. Inainte de a lua o decizie definitiva, analizeaza cu atentie situatia, astfel incat sa gasesti cea mai buna solutie. Prietenia este un lucru rar si valoros, asa ca trebuie sa actionezi cu atentie.

Iata cateva motive pentru care prietenul tau nu te mai suna:


1 Are o problema care ii ocupa tot timpul


Se poate sa fi venit in vizita la el, pentru o perioada, niste rude de care trebuie sa se ocupe. Poate ca este bolnav sau are pe cineva in familie cu probleme de sanatate. Cand apar probleme personale care ii ocupa tot timpul, in mod sigur nu va mai apuca sa-ti dea un telefon si sa-ti povesteasca ce face.


2 Nu reuseste sa-si planifice bine timpul


Prietenul tau poate sa fi primit mult de lucru la serviciu. Cu ingrijirea copiilor de acasa si cursul de specialitate, ziua trece rapid. Daca nu stie sa-si gestioneze bine timpul, nu este de mirare ca amana in fiecare zi sa-ti dea un telefon, in ideea ca o sa vina weekendul si lucrurile se vor schimba in bine. Desigur, nimic nu se schimba.

 

3 A aparut cineva nou in viata lui


Este trist, dar adevarat: aparitia unei alte persoane in viata prietenului tau poate fi cauza tacerii lui. Daca persoana aparuta ii acapareaza toata atentia, mai ales in cazul unei relatii amoroase, cel putin o perioada nu ar trebui sa-ti faci planuri sa mergeti impreuna la filmul acela care ti-a starnit interesul.


4 Exista o nemultumire a lui in ceea ce te priveste, de care tu nu stii nimic


Uneori, chiar si intr-o relatie foarte buna de prietenie se intampla sa apara neintelegeri si interpretari gresite. Gandeste-te la ultimele voastre discutii si intalniri pentru a gasi posibile cauze ale tacerii lui. Poate ai spus niste vorbe care ai crezut ca nu inseamna mare lucru, dar care pe el l-au ranit. Ia in calcul si posibilitatea existentei unei neintelegeri sau o nemultumiri a lui in privinta ta, de care tu nu ai habar. Incearca sa lamuresti problema pentru ca tacerea si distantarea nu vor aduce o solutie, dimpotriva.


5 Nu vrea sa te mai vada din cauza altei persoane din anturajul tau


Prietenii
prietenilor nu sunt neaparat persoane agreabile. Daca te-ai vazut cu amicul tau si i-ai facut cunostinta cu cercul tau de prieteni, este posibil ca el sa se fi simtit bine sau, dimpotriva, sa nu mai doreasca sa repete experienta. Tacerea lui poate fi modul lui de a trage un semnal de alarma. Fa tot posibilul sa te intalnesti cu el separat, fara sa-l obligi sa-si petreaca timpul si cu ceilalti prieteni ai tai. Pune-te in locul lui pentru a dobandi o perspectiva proaspata asupra lucrurilor.


6 Considera ca drumurile voastre trebuie sa se desparta


Unul dintre cele mai comune motive pentru care un prieten inceteaza sa te mai caute este ca nu mai vrea sa faci parte din viata lui. Este un lucru dificil de acceptat, insa multa lume alege sa se retraga fara sa aiba o discutie edificatoare. Cand un om considera ca nu mai are aceleasi interese si preocupari cu un prieten, poate sa pastreze tacerea in speranta ca totul se va termina de la sine.

Sursa foto: sheknows.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare