Prieteni

# alegere caine #alegere sot #sfaturi relatie #relatie #casatorie

Sfatul psihologului: alege-ti sotul la fel cum iti alegi cainele

Pedigree, temperament, docilitate. Sunt cateva dintre criteriile de baza la care oricine apeleaza atunci cand isi alege un animal de companie. Annie Kaszina, o psiholoaga din Marea Britanie, sustine ca dupa principii asemanatoare trebuie sa iti alegi si sotul.

1. Temperamentul

Asa cum pentru compatibilitatea dintre stapan si animal este important temperamentul, asa si intre o femeie si viitorul ei sot este esential sa existe o afinitate temperamentala.

2. Docilitatea

O alta caracteristica de urmarit este docilitatea. Mai exact, femeia trebuie sa vada daca partenerul e capabil sa ii respecte dorintele sau ia decizii in ceea ce-i priveste fara sa o consulte, asemenea unui dulau care isi marcheaza teritoriul.

3. Bunele maniere

Psihologul mai spune ca femeile ar trebui sa fie atente de la primele intalniri la modul in care partenerul se comporta la restaurant cu chelnerii, la cum interactioneza cu copiii ori cu oameni pe care abia ii intalneste, adica in situatii neprevazute. Sunt detalii care conteaza foarte mult si atunci cand iti alegi un caine.

4. Spiritul ludic

Asemenea unui animal cu care iti place sa te joci, si de la un barbat o femeie isi doreste sa manifeste o latura sensibila, jucausa, care sa ii permita sa se alinte din cand in cand.

Sursa foto: yelp.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului