Prieteni

#prieteni #relatii de prietenie #prietenie

Prietenii adevarati: 8 trasaturi care confirma o prietenie benefica

Prietenii adevarati sunt cu adevarat o binecuvantare, intr-o lume in care relatiile dintre oameni sufera multe influente negative. O prietenie este benefica sanatatii fizice si mentale, iar acest lucru este confirmat si de specialistii in medicina. Dintre multele persoane cu care interactionezi, nu poti spune ca impartasesti o prietenie benefica decat cu o parte dintre acestea.

Iata care sunt principalele trasaturi care iti confirma ca te bucuri de un prieten adevarat, deci constituie o prezenta benefica in viata ta.


1. Iti vrea binele

De cate ori nu ai simtit dezamagirea de a constata ca un anumit "prieten" pare sa iti vrea mai degraba raul, decat binele? Un prieten de suflet iti demonstreaza la orice pas ca se bucura realmente in fata fericirii pe care o traiesti, ba chiar se implica activ in reusitele tale.


2. Este empatic

"Prietenul la nevoie se cunoaste", spune un vechi proverb. Persoanele din viata ta care empatizeaza de fiecare data cu trairile tale, reusind sa priveasca situatiile dificile prin ochii tau, sunt cele care iti daruiesc o prietenie adevarata.


3. Este sincer

O relatie sanatoasa implica, in mod necesar, un grad cat mai mare de sinceritate. Acest lucru se aplica in dragoste si in legaturile de prietenie deopotriva, chiar daca adevarul poate fi uneori incomod.


4. Iti ofera suport emotional

Suportul emotional este principalul beneficiu al unei prietenii reale si sanatoase. Atunci cand un prieten iti ofera compasiune, iti intelege emotiile si nu te judeca pentru simtirile tale, te ajuta sa te vindeci sentimental.


5. Este o companie placuta

Importanta intr-o prietenie benefica este si compatibilitatea dintre voi, masura in care va simtiti excelent in compania celuilalt, ore in sir, fara sa ramaneti in pana de subiecte de discutie.


6. Este demn de incredere

Ca in orice relatie apropiata, increderea este un ingredient care nu poate lipsi dintr-o prietenie benefica.


7. Ofera ceea ce primeste

Reciprocitatea pozitiva, un alt atribut al prieteniilor durabile si frumoase, inseamna ca prietenul tau ofera intotdeauna ceea ce primeste: intre voi exista un schimb echitabil de afectiune, sprijin, toleranta etc.


8. Iti admira felul adevarat de a fi

Cand esti implicat intr-o prietenie benefica, simti acea libertate dulce de a te exprima, fara teama de a fi judecat. Prietenul adevarat iti accepta felul de a fi, iti evidentiaza calitatile si te ajuta sa ai incredere in tine. Un prieten bun iti admira florile, ignorand gardul stricat care le inconjoara!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului