Prieteni

#relatie de prietenie #prietenie #despartire #fostul iubit

Prietenia cu fostul, pericol pentru relatia actuala?

"Hai sa ramanem prieteni" este o fraza mai des intalnita la incheierea unei relatii decat numarul de fosti parteneri care raman cu adevarat prieteni. Daca totusi ai o relatie de prietenie cu fostul iubit , iti poate afecta acest lucru relatia actuala?

Chiar daca prietenia platonica cu un membru al sexului opus este mult mai usor de obtinut astazi decat in urma cu 50 de ani, relatiile de amicitie cu fostul iubit au un risc mult mai mare de a evolua intr-o noua relatie sau in infidelitate, in cazul in care te afli intr-o noua relatie.

De cele mai multe ori, nu poti renunta imediat dupa despartire la atasamentul emotional in urma unei relatii, astfel ca specialistii recomanda o perioada in care sa pastrati distanta, inainte de a incerca prietenia cu fostul.

Daca dupa o perioada in care amandoi ati rezolvat orice complicatie emotionala legata de relatie decideti sa fiti prieteni, totul pare in regula. Aparitia unui nou iubit poate insa complica lucrurile, iar prietenia cu fostul poate deveni o amenintare la adresa noii tale relatii.

 

Prietenia cu fostul, motiv de gelozie pentru actualul

 

Cei mai multi barbati nu sunt foarte deschisi la ideea ca pastrezi o amicitie cu fostul tau iubit. Chiar daca nu ti-o spun, ar putea fi macinati de gelozie si de gandul ca faci tot timpul in minte comparatii intre fostul si actualul.

Nici cel mai intelegator iubit nu va fi multumit daca ai o relatie de prietenie activa cu fostul tau iubit, in care va vedeti mai des de o data pe luna si iesiti impreuna.

Daca tu si fostul iubit aveti acelasi grup de prieteni, iar iubitul tau actual trebuie sa infrunte in mod regular un mediu pe care il percepe ca ostil, relatia voastra ar putea avea de suferit.

 

Prietenia cu fostul si discutiile despre relatii


Cea mai mare greseala pe care o poti face fata de actualul tau iubit este sa discuti detalii personale din relatie cu fostul tau iubit.

Chiar daca este un confident bun, incearca sa nu-l transformi in terapeutul tau specializat in relatii deoarece noul barbat din viata ta nu ti-a dat acordul sa discuti despre el cu fostul in acest mod.

O prietenie reusita cu fostul se mentine cel mai bine la un nivel superficial, in care schimbul de detalii intime despre noi relatii este mentinut la minim . In caz contrar, prietenia cu fostul devine un pericol pentru relatia ta actuala.

 

Santaj emotional : Prietenia cu fostul sau relatia actuala?


Daca actualul tau iubit este din ce in ce mai deranjat de relatia de amicitie pe care o pastrezi cu fostul, te-ar putea pune in postura sa alegi intre prietenia cu fostul si relatia actuala.

Doar tu poti stii daca i-ai dat motive intemeiate sa ajunga la acest ultimatum, insa trebuie sa te gandesti bine inainte sa iei o decizie.

Analizeaza-ti sentimentele pentru fostul iubit si recunoaste daca mai exista atasamente emotionale in afara prieteniei.

In cazul in care crezi sincer ca prietenia cu fostul nu iti afecteaza relatia cu actualul iubit si vrei sa alegi relatia de amicitie cu cel care nu ti-a dat niciun ultimatum, tine cont ca poti face asta o singura data.

Daca si urmatorul tau iubit are exact aceleasi obiectii, probabil ca atasamentul tau pentru fostul iubit devenit prieten te impiedica sa ai o relatie adevarata cu un nou partener.

Renunta temporar la prietenia cu fostul iubit pentru a-ti organiza sentimentele si, daca observi ca iti lipseste dureros de mult, va trebuie sa infrunti si sa elimini sentimentele romantice daca vrei sa mai dai o sansa prieteniei cu fostul iubit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare