Prieteni

#prietene false #sabotare relatie #prietene

Mare grija la prietenele false: iti pot sabota relatia si bunastarea

Relatiile de cuplu dintre barbati si femei pot avea finaluri mai mult sau mai putin asteptate, insa relatiile dintre femei se pot transforma de multe ori in adevarate telenovele, ale carui deznodamant nu este deloc fericit. Daca ai o amica in anturaj care este vicleana si falsa, si se intampla cumva sa-i fi si superioara in anumite privinte, ar trebui sa te astepti sa devina rapid invidioasa pe tine.

Boala invidiei este ceva ce nu se poate vindeca niciodata, si poate fi caracterizata printr-o stare de satisfactie generata de insuccesul unei alte persoane. De regula, acest gen de sentiment este trait de persoanele carora le lipseste increderea, inteligenta si intelepciunea si care nu se simt implinite, fericite sau realizate.

Cu toate acestea, de cele mai multe ori, prietenele false sunt depistate abia dupa ce au produs o paguba ireparabila, datorita capacitatilor sporite de disimulare. Cu siguranta ai auzit zicala: „Fereşte-ma Doamne de prieteni, ca de duşmani ma feresc singur!” Afla ca realitatea din spatele acestei idei este foarte des intalnita in viata noastra de zi cu zi, chiar daca ne multe ori nu sesizam acest lucru.

Despre prietenele false ce pot strica casatoria sau o relatie de dragoste se pot spune multe, insa ideea este ca toate aceste manii pornesc in general de la o comparatie. Aceasta gelozie nejustificata ia nastere de regula atunci cand o femeie constientizeaza ca ii este inferioara alteia si constata ca nu poate sa recupereze acel handicap imaginar. in acel moment, ia nastere o competitie in mintea respectivei persoane, iar daca aceasta nu poate sa se auto-imbunatateasca, va incerca sa isi traga adversara in jos.

Daca vreuna dintre amicele sau prietenele tale obisnuieste sa barfeasca, asteapta-te ca te va barfi si pe tine atunci cand tu nu esti de fata. Acest gen de persoane pur si simplu nu sunt capabile sa tina un secret. De aceea, ai mare grija atunci cand divulgi anumite aspecte delicat din viata ta amoroasa sau personala, pentru ca vei putea fi ranita cu usurinta. Daca ai sansa de a identifica din timp o astfel de persoana, cel mai indicat este sa intrerupi orice legatura cu ea, pe cat posibil.

Amicitiile cu persoane toxice pot sa genereze rapid o stare de concurenta, care in scurt timp se poate transforma intr-o manie. Prietenele false te vor vedea ca pe un dusman, insa nu iti vor spune in fata acest lucru, ci vor incerca sa-ti arate exact contrariul. Trofeul suprem pentru ele este sa-ti cucereasca barbatul sau sa-ti strice intr-un fel sau altul relatia conjugala.

Cum sa depistezi prietenele false

Daca observi ca una dintre fetele din anturajul tau nu te lauda niciodata, te contrazice des si chiar te critica atunci cand are ocazia, deja este cazul sa te pui in garda. Daca vezi ca astfel de episoade se repeta, ar fi cazul sa incerci sa opresti intrevederile cu acea persoana, pentru ca altfel vei sfarsi de fiecare data prin a-ti consuma timp si energie intr-un mod inutil.

Nu de putine ori se intampla ca divorturile sa aiba la baza o relatie amoroasa aparuta intre sot si una dintre prietenele sotiei. Scanteia se declanseaza in urma repetatelor intalniri de grup, la care apare de regula unul dintre aceste semne nonverbale cu tenta sexuala:

La barbati, fii atenta la aceste gesturi:

  • atingerea gatului cu mana
  • priviri lungi, mai ales in lipsa conversatiei
  • trecerea mainii prin par, aranjarea gulerului de la camasa sau culegerea scamelor de pe haine
  • umflarea pieptului, schimbarea posturii
  • plasarea mainilor pe solduri

La femei, urmareste aceste semne:

  • lingerea buzelor
  • privirea peste umar catre barbatul tinta
  • jocul cu accesoriile purtate la gat, la urechi sau cu paharul
  • fixarea gurii barbatului
  • aplecarea capului, urmata de privirea barbatului cu ochii intredeschisi
  • arcuirea pieptului
  • trecerea repetata a degetelor prin par

AI grija la interpretarea acestor semne de limbaj corporal: trebuie sa analizezi cu atentie, insa fara ca acest lucru sa fie observat. Nu te pripi sa iei o decizie daca semnele nu sunt clare si nu cauta sa le vezi atunci cand nu sunt, ci incearca sa judeci intotdeauna cu mintea limpede si evita sa actionezi la cald. in cazul in care identifici o astfel de amica sau prietena falsa, nu declansa un scandal si nu incerca sa generezi conflicte, pentru ca nu vei avea nimic de castigat; cel mai bun lucru pe care poti sa-l faci este sa o eviti si sa intrerupi orice posibila intrevedere si sa fii la fel de atenta pe viitor!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare