Prieteni

#prietenie #relatii #prieten #fals #incredere #dovada #falsitate

Cum iti dai seama ca prietenul tau nu este de incredere

Se spune ca prietenii ni-i alegem singuri, asa ca ar trebui sa fim foarte atenti la optiunile pe care le facem in acest domeniu. In primul rand trebuie sa ne asiguram ca pastram langa noi persoane de incredere care sa ne ajute in momentele grele si alaturi de care sa impartasim bucuriile vietii.

Increderea este un lucru esential in orice relatie, mai ales intr-una de prietenie. Orice om care iti este alaturi in clipele frumoase, dar si in momentele triste, trebuie sa fie sigur pe sine, intelegator si mai ales, o persoana demna de incredere.

Pentru a fi sigur ca prietenii tai sunt exact acele persoane de care vorbeam mai sus, ai grija la urmatoarele semne care pot trada un prieten fals, un prieten ce nu-ti poate onora increderea si respectul.


1 Te-a vorbit de rau


Un adevarat prieten nu te va judeca si nu va vorbi niciodata urat despre tine. Chiar daca nu este intotdeauna de acord cu parerile tale sau chiar daca nu impartasiti mereu aceleasi gusturi cu privire la diverse activitati, asta nu inseamna ca are dreptul sa te judece.
Daca ai aflat ca prietenul tau a vorbit urat despre tine este cazul sa il cataloghezi drept o persoana nedemna de incredere si sa incerci sa il eviti pe viitor.


2 Este egoist


Cu totii detinem o doza mai mica sau mai mare de egoism , insa ne straduim sa nu o folosim in fata prietenilor. Gandeste-te ca un prieten adevarat va trebui sa fie dispus sa faca sacrificii pentru a te ajuta in momentele grele.
Daca este o persoana egoista care se pune intotdeauna pe sine pe primul plan, niciodata nu iti va fi alaturi atunci cand ii ceri, ci numai in cazul in care ar avea ceva de castigat.


3 Nu te poti baza pe el


Prietenul tau intarzie mereu atunci cand va intalniti? Uita adesea sa iti aduca lucrurile pe care i le-ai imprumutat? Promite foarte multe lucruri dar nu face nimic? Un astfel de comportament denota o persoana pe care nu te poti baza in momentele grele.

Ai nevoie sa ai aproape persoanele hotarate, care stiu sa-si respecte cuvantul dat, nu pe cele gata sa o ia la fuga atunci cand trebuie sa infrunte consecintele propriilor actiuni.


4 Este las


O persoana de incredere inseamna, in primul rand, o persoana puternica. Daca prietenul tau da foarte des dovada de lasitate inseamna ca nu te vei putea baza pe el in viitor. Daca vrei sa ai langa tine un om pe care te poti sprijini, trebuie sa vezi mai intai daca este capabil sa isi rezolve singur probleme si mai ales daca stie sa-si duca la bun sfarsit responsabilitatile.


5 Te umileste in public


I-ai impartasit prietenului tau cateva experiente umilitoare prin care ai trecut iar el se apuca sa le povesteasca amuzandu-se atunci cand sunteti intr-un cerc mai mare de prieteni? Trebuie sa stii ca o persoana in care ti-ai pus increderea nu va avea niciodata tendinta sa te umileasca. Nu astepta ca lucrurile sa se agraveze, ci incearca sa te detasezi de astfel de persoane.


6 Este gura-sparta


Testeaza-ti prietenul spunandu-i ca ai un secret pe care nu l-ai mai spus nimanui. Inventeaza ceva si vezi daca este capabil sa tina un secret. Daca in doar cateva zile asa-zisul tau secret a iesit la iveala inseamna ca noul tau prieten nu este tocmai discretia in persoana, de unde se poate deduce ca nu merita increderea ta.


Prietenia adevarata se bazeaza pe afectiune, incredere si respect. Nu face compromisuri atunci cand iti alegi anturajul. Atata timp cat oferi si respecti dorintele celuilalt trebuie sa te astepti sa fii tratat la fel, ca atare nu te multumi cu putin.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare