Prieteni

#relatie de prietenie #indragostit #cel mai bun prieten #relatie de iubire

Cum ii spui celui mai bun prieten ca il iubesti

Daca relatia ta cu cel mai bun prieten inseamna pentru tine mai mult decat o simpla prietenie, esti pusa in situatia de a lua o decizie cu privire la viitorul vostru. Marea dilema a celor care trec printr-o astfel de situatie este daca sa-si faca cunoscute sentimentele sau sa-si protejeze prietenia.

Exista mai multe lucruri de care este bine sa tii seama cand te indragostesti de cel mai bun prieten:

1 Li s-a intamplat si altora

Daca esti frustrata ca ti s-a intamplat tocmai tie asa ceva, gandeste-te ca sunt si altii in situatia ta si ca nu este nimic in neregula cu tine. Lucrurile acestea se intampla de la sine si nu este vina nimanui. Treci peste sentimentul de vina si gandeste-te la solutii pentru noua situatie aparuta.

2 Afla ce vrei cu adevarat

Inainte sa-ti marturisesti sentimentele, este foarte important sa-ti dai seama ce vrei cu adevarat. Cand cineva se indragosteste de cel mai bun prieten, sentimentul poate aparea din foarte multe motive. In unele cazuri, nici macar nu este vorba despre persoana respectiva, ci despre niste goluri care se cer umplute, despre probleme personale care par a-si gasi solutia in bratele celui mai apropiat prieten.

Gandeste-te ce iti doresti pe viitor, pentru a sti cum sa pui problema. Simplul fapt de a-ti dezvalui sentimentele nu este indeajuns pentru a gasi o solutie pentru voi.

Multe persoane care incep sa simta mai mult pentru un prieten drag sunt atat de indragostite, incat nu-si dau seama ca ele demult au incetat sa fie simple prietene. Prin urmare, chiar si in cazul unui raspuns negativ, nu risti sa pierzi o prietenie frumoasa deoarece aceasta s-a transformat demult in altceva pentru tine. In schimb, persoana vizata poate suferi ca este nevoita sa renunte la tine daca nu-ti poate raspunde corespunzator. Nu uita, insa, ca exista si oameni care desi raspund negativ, reusesc sa adopte un comportament echilibrat si sa ramana in relatii foarte bune.

Ia in consideratie si situatia prietenului tau, viata sa amoroasa din prezent pentru a-ti da seama daca merita sau nu sa pui cartile pe masa.

3 Planifica o discutie

Daca ti-ai dat seama ca iubesti cu adevarat acea persoana si iti doresti o relatie sentimentala cu ea, poti lua in consideratie varianta unei discutii deschise. Alege un loc unde obisnuiti de obicei sa discutati despre lucruri personale, un loc unde stii ca va simtiti bine. Gandeste-te la ceea ce vei spune si incearca sa limitezi oarecum expunerea cazului tau.

Daca prietenul tau cel mai bun nu banuieste nimic, va fi surprins si va avea nevoie de timo sa proceseze informatia. Daca tu crezi ca deja si-a dat seama, nu este recomandat sa-i faci o declaratie lunga fara sa fii sigur ca ea va fi bine primita.

Fii sincer, scurt si incearca sa-ti controlezi emotiile. Este greu de prevazut reactia celeilalte persoane. Gandeste-te ca iti oferi sansa la fericire si ca, in cel mai rau caz, cel putin nu vei mai trai chinuindu-te cu aceste sentimente.

4 Respect

Daca prietenul tau raspunde asa cum speri, totul este minunat. Daca, insa, acesta nu este interesat de o relatie amoroasa cu tine, respecta-i decizia si mergi mai departe. Veti decide impreuna, in timp, daca puteti continua sa fiti prieteni.

Sursa foto : venusbuzz.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare