Prieteni

#prieteni toxici #oameni toxici #rezolutii 2015 #relatii toxice

6 persoane toxice de care trebuie sa scapi in 2015!

In Noul An, nu ar trebui sa porti cu tine amintirile urate, furia, ura si persoanele toxice din viata ta. Iata o prima premisa a fericirii pe care o meriti in 2015! Oamenii pe care ii lasi sa te inconjoare iti influenteaza calitatea vietii mai mult decat crezi. Rezolutia numarul 1 pentru anul viitor: adio, persoane toxice, bun venit, relatii sanatoase cu cei din jur!

Odata ce scapi de influentele negative aduse de alti oameni in viata ta, iti vei simti inima usoara, mintea mai limpede si rezervele de energie mai puternice. Paseste in anul 2015 fara compania toxica a persoanelor de mai jos.

 

1. Oamenii care aduc stresul in viata ta

Stresul provenit din anumite situatii este firesc si uneori constructiv, insa nu acelasi lucru ramane valabil si pentru stresul cauzat de persoanele din viata ta. Inconjoara-te de oameni care te ajuta sa depasesti problemele, nu care ti le cauzeaza!

2. Oamenii care se folosesc de tine

Exista anumite persoane, pe care le-ai intalnit cu siguranta cel putin o data in viata, care te suna doar cand au nevoie de tine, iti cer favoruri constant, iti consuma energia si refuza sa iti rasplateasca eforturile. Ai grija ca in 2015 sa nu mai interactionezi cu astfel de oameni toxici!

3. Oamenii care nu te respecta

Respectul sta la baza fiecarei relatii sanatoase. Daca anumite persoane din viata ta nu ti-l acorda, asteapta-te sa ai doar de pierdut in relatia cu acestea. Dedica-ti timpul doar oamenilor care stiu sa te respecte si sa iti ofere lucrurile frumoase pe care tu, la randul tau, le daruiesti.

4. Oamenii care nu iti menajeaza sentimentele

O alta categorie de persoane toxice, extrem de nocive pentru bunastarea ta generala, este cea a oamenilor care spun si fac lucruri fara sa tina cont de sentimentele tale. Te jignesc gratuit, iti ignora nevoile, nu te apreciaza si ajung mereu sa te raneasca la nivel emotional.

5. Oamenii care te mint constant

"Mincinosii cronici" sunt acei oameni care mint din purul obicei de a denatura adevarul. I-ai prins de atat de multe ori pe picior gresit, incat iti este greu sa mai crezi orice cuvant rostit de ei. Cel mai bine ar fi sa ii inlocuiesti cu persoane sincere, deschise si bine intentionate, cu care poti avea o relatie de incredere.


6. Oamenii care te tin pe loc

Nevoia ta de a evolua in permanenta este una sanatoasa, te ajuta sa iti depasesti conditia si sa iti atingi scopurile. Persoanele care incearca sa te opreasca din drum, din egocentrism sau alte motive nejustificate, sunt un mare impediment!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare