Prieteni

#impacare #cearta #prieteni #prietenie

5 pasi pentru a deveni un prieten mai bun

Printre cele mai importante persoane din viata noastra se afla si prietenii . Chiar daca esti ocupat, incearca sa nu iti uiti prietenii si sa le acorzi atentia cuvenita. Iata cativa pasi care te vor ajuta sa ai o relatie mai buna cu amicii tai.

1 Pune-ti prietenii pe lista de prioritati

Prietenii tai nu sunt acolo doar atunci cand tu ai timp pentru ei. Daca ai obiceiul sa iti programezi agenda pentru urmatoarea perioada de timp, atunci include-ti si prietenii in programul tau.

Fie ca stabilesti o intalnire, un weekend impreuna undeva la munte sau pur si simplu o convorbire telefonica , incearca sa nu iti neglijezi prietenii. Din pacate, atunci cand ritmul vietii se accelereaza, prietenii sunt primii la care renuntam. Daca nu reusiti sa stabiliti intalniri pentru a va vedea, atunci cel putin incearca sa iti implici prietenii in activitatile tale. De exemplu, ati putea gasi o activitate comuna, un curs de relaxare, un sport, pe care sa il practicati impreuna. Mergeti la teatru, la concerte si chiar la shopping.

2 Fii alaturi de prietenii tai in momentele dificile

Chiar daca nu stii ce sa le spui prietenilor tai atunci cand acestia au probleme sau nu esti chiar cel mai bun ascultator din lume, simplul fapt ca apari la momentul potrivit ar trebui sa fie suficient.

Ofera-te sa iti ajuti prietenii cu mici servicii atunci cand trec printr-o perioada nefasta. Daca prietena ta trece printr-o depresie, n-ar strica daca ai scoate-o putin din casa. Prietenul tau a pierdut pe cineva drag, atunci ai putea sa il ajuti un pic cu copiiii pana cand acesta isi mai revine putin. Chiar daca nu ti se va cere nimic, ofera-ti ajutorul, pentru ca gestul tau va conta foarte mult.

3 Nu exagera cu sfaturile

Cateodata un prieten are nevoie de un sfat, alteori tot ce isi doreste este sa fie lasat in pace sau sa obtina permisiunea, confirmarea pentru a face ceea ce isi doreste, dar nu are curaj. Cum ai putea sa faci diferenta intre toate aceste situatii?

Modalitatea cea mai simpla este sa astepti pana cand prietenul tau iti va spune clar ce anume isi doreste. Chiar daca nu te poti abtine si abia astepti sa iti exprimi si parerea personala, pana la urma prietenul tau este singurul care stie intr-adevar ce nume i se potriveste cel mai bine sau de ce anume are nevoie. Incearca sa nu iti sufoci prietenii cu sfaturi, ci sa te orientezi in functie de fiecare situatie in parte si sa actionezi cu un pic de diplomatie.

4 Accepta-i slabiciunile

Nu prea are rabdare sa iti asculte ofurile, asta nu inseamna ca nu ii pasa de tine si ca ar trebui sa o tai definitiv de pe lista ta. Desi este cel mai bun prieten al tau, de fiecare data cand incerci sa ii povestesti ceva, transforma totul intr-o gluma si nu reusesti sa iti duci la bun sfarsit ideile. Asta nu inseamna ca ar trebui sa iti elimini prietenul din viata ta.

Incearca sa iti accepti prietenii cu micile lor defecte. La urma urmei, nu i-ai ales ca parteneri de viata. Avand in vedere ca abia reusim sa gasim o persoana alaturi de care sa convietuim in pace, crezi ca este mai usor sa gasesti persoane cu care sa te potrivesti perfect?

5 Nu neglija partea materiala

Chiar daca ne dorim ca banii sa nu joace o parte esentiala in viata noastra, din pacate, importanta acestora isi spune cuvantul in aproape tot ceea ce facem. Ti s-a intamplat vreodata sa fii pus intr-o situatie delicata fata de prietenii tai din cauza lipsei banilor? Sau poate ca acestia nu aveau resursele financiare pentru a urma planurile facute de tine.

Incearca sa gasesti activitati pe care sa le desfasori impreuna cu prietenii tai, activitati care sa fie potrivite si bugetului acestora. Pote ca tu iti doresti ca de Revelion sa mergeti in strainatate, dar acestia abia daca au bani sa mearga un weekend la munte . Fii realist si daca intr-adevar doresti sa desfasori o anumita activitate alaturi de prieteni, atunci nu ii pune in situatia delicata de a te refuza din lipsa banilor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare