Prieteni

#jigniri #minciuni #prietenie #rabdare #critici #asumare greseli

4 greseli capitale intr-o prietenie si solutiile lor

Orice relatie stransa de prietenie se poate confrunta, in timp, cu suisuri si coborasuri. Oricat de mult ai pretui amicitia cuiva, este posibil sa comiti greseli capitale care sa va puna in pericol legatura speciala. In loc sa lasi lucrurile sa se rezolve de la sine, foloseste-ti empatia nativa si gaseste solutii potrivite pentru conflictele care apar.


Prietenii apropiati sunt o binecuvantare, insa viata poate sa devina atat de haotica si imprevizibila, incat sa te determine sa comiti greseli capitale fata de acestia. Iata cateva exemple si solutiile lor.

1 Ai jignit fara sa vrei

Intr-o discutie aparent banala, nu te-ai gandit la sensurile ascunse pe care replicile tale le-ar putea transmite si ti-ai jignit prietenul fara sa vrei. In loc sa ii arunci un "n-a fost intentionat, treci peste", asuma-ti eroarea de a-i fi ranit sentimentele si explica-i motivul care te-a condus sa formulezi mesajul in cauza.

Este foarte posibil ca o nemultumire personala pe care ai interiorizat-o sa te fi predispus la jigniri gratuite. Expune-ti cu sinceritate punctul de vedere si arata-i ca regreti. Va aprecia maturitatea ta!

2 Ti-ai pierdut cumpatul

Ai reactionat agresiv cand nu era cazul si i-ai inchis telefonul in nas. Orice situatie in care iti pierzi cumpatul si transmiti energii negative prietenului tau (mai ales cand se intampla frecvent) poate sa conduca la racirea relatiei voastre. Asigura-l ca nu a fost intentionat si surprinde-l cu o cafea calda la serviciu - un gest frumos va repara tot raul facut.

3 Ai mintit

Nimic nu distruge mai tare o prietenie decat minciuna. "Inghite-ti" mandria si marturiseste adevarul, inainte ca prietenul tau sa il afle din alta parte (situatie care ti-ar putea afecta imaginea irecuperabil). Spune-i cu sinceritate motivul minciunii si ca regreti fapta, apoi fa un pas inapoi si respecta-i nevoia de spatiu, pana va putea sa depaseasca momentul.

4 I-ai criticat iubitul/a

Daca i-ai judecat aspru iubitul/a, crezand ca ii faci un bine, probabil ca a considerat ca ai facut-o din rautate. Incearca sa ii explici obiectiv punctul tau de vedere si asuma-ti faptul ca te-ai pripit in a trage concluzii. Spune-i ca ii vei respecta in viitor alegerile si ca ii vei fi alaturi, orice decizie ar lua in iubire.

De asemenea, ai grija ca in viitor sa ii caracterizezi partenerii strict pe baza lucrurilor concrete pe care le-ai constatat, avand si dovezile clare. In caz contrar, ai putea sa ii sabotezi viata personala, fara sa iti doresti acest lucru.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare