Prieteni

#vecini #facebook #hi 5 #gasca #prieteni

15 locuri unde poti intalni persoane noi

Daca faci parte din categoria persoanelor care sunt foarte ocupate si nu mai au timp sa relationeze cu altii, atunci este timpul pentru o schimbare. Trebuie sa iei initiativa si sa fii omul potrivit la locul potrivit. Iata cateva locuri in care poti intalni si interactiona cu persoane noi.

1. Mergi la sala de fitness. Pentru ca petreci prea mult timp in fata calculatorului, este timpul sa imbini utilul cu placutul. Pe langa faptul ca te intretii, mersul la sala iti poate asigura o buna partida de socializare. Incearca sa te inscrii intr-un program organizat de traineri specializati. Cu siguranta iti vei gasi un partener de “suferinta” cu care sa legi o conversatie.

2. Inscrie-te la un curs. Pentru ca tot iti place sa impusti doi iepuri deodata, atunci este momentul sa te ocupi de hobby-urile tale din copilarie si sa cunosti persoane care iti impartasesc pasiunile. Iti va fi mult mai usor sa conversezi cu cineva cu care ai deja ceva in comun.

3. Calatoreste. Era si timpul sa iti iei o vacanta, asa ca nu mai cauta disperat pe cineva care sa se ofere sa te insoteasca. Apeleaza la o agentie de turism si achizitioneaza un pachet turistic intreg.

Asigura-te mai intai ca vor fi destule persoane apropiate de varsta ta, cu care ai avea sanse reale sa relationezi. Ia-o ca pe o aventura. Lumea e mult mai bine dispusa atunci cand pleaca in vacanta, asa ca ai toate sansele sa iti faci noi prieteni.

4. Ofera-te voluntar. Nu-i asa ca ai vrut dintotdeauna sa ii ajuti pe ceilalti, dar niciodata nu ai stiut cum sa o faci? Gandeste-te in ce domeniu ti-ar placea sa dai o mana de ajutor si fii sigur ca activitatea de voluntariat iti va aduce si foarte multi prieteni. Vei intalni persoane care au cel putin un lucru in comun cu tine si relationarea va veni de la sine.

5. Mergi la muzeu. Nu prea ai excelat la capitolul asta, dar daca iti doresti sa intalnesti persoane culte, dornice de cunoastere, atunci inscrie-te la clubul muzeului tau preferat. Tot ce trebuie sa faci este sa devii un membru activ, sa participi la intalnirile acestora si sa ai la tine si farmecul personal.

6. Participa la conferinte si seminarii.
Cred ca ai vazut prin oras afise cu tot felul de seminarii si conferinte organizate pe diverse teme. Intrarea este libera, asa ca profita de astfel de reuniuni si fa-ti astfel, cunostinte noi.

7. Cere ajutorul familiei.
Daca ai frati surori, veri si verisoare , roaga-i sa te introduca in cercul lor de prieteni atunci cand mai dau vreo petrecere sau mai organizeaza cate o reuniune.

8. Organizeaza reuniuni de clasa. Cred ca ti-e dor de fostii tai colegi de liceu sau generala, si o reuniunie de acest gen v-ar pune la curent cu noutatile din viata fiecaruia. Trebuie doar ca cineva sa ia initiativa si sa se ocupe de organizare. Asa ca apuca-te de dat telefoane si organizeaza o petrecere cu fostii tai colegi.

9. Organizeaza petreceri.
Poate ca nu iti place prea mult deranjul, dar daca tot vrei sa intalnesti persoane noi, o petrecere ar putea fi ocazia ideala. Stiu ca tocmai asta e problema, ca nu ai foarte multi prieteni, dar roaga-ti cunostintele, colegii de la birou, familia, sa aduca la petrecerea ta si persoane pe care nu le cunosti. Poti organiza o petrecere de genul tu asiguri locatia, iar fiecare aduce mancare sau ceva de baut.

10. Nu refuza invitatiile in oras. Daca ti-ai facut un obicei din a spune “nu” prietenilor care te invita in oras sau la vreo petrecere, este timpul sa faci un efort si sa profiti de orice ocazie pentru a cunoaste persoane noi.

11. Schimba-ti jobul. Stiu ca este un pas destul de radical si de riscant in acelasi timp, dar daca esti nemultumit de jobul tau, poate ar trebui sa te orientezi spre ceva care te face sa interactionezi mai mult cu cei din jur. Lucrul cu oamenii poate deveni destul de solicitant si de stresant, dar avantajele unui astfel de job nu intarzie sa apara. Vei cunoaste foarte multe persoane diferite si iti vei face, poate, si cativa prieteni.

12. Ia-ti un animal de companie . Gaseste-ti un prieten in lumea necuvantatoarelor si impartaseste si cu ceilalti pasiunea ta. Animalele sunt intotdeaua dragute si aproape toata lumea se ataseaza imediat de acestea . De exemplu, ia-ti un caine si iesi la plimbare, in locurile special amenajate pentru caini. In mod normal, iubitorii de animale ies cu acestea la plimbare la ore si in locuri fixe, asa ca ai toate sansele sa incepi sa relationezi cu persoane care au un astfel de hobby.

13. Relationeaza cu vecinii. Daca ai vecini de o varsta apropiata de a ta, atunci ai putea incerca sa ii cunosti mai bine. Invitatia la o cafea este deja o metoda clasica, dar daca nu stii cum sa iti cunosti vecinii, atunci ai putea profita, de exemplu, de venirea oricarei sarbatori importante.

Trimite felicitati celor de pe palierul tau sau persoanelor cu care ti-ai dori sa relationezi si in felul acesta mai mult ca sigur te vei face remarcat. De asemenea, intalnirile accidentale pe scara blocului sau pe la piata din apropiere pot constitui metode de a face conversatie.

14. Alcatuieste-ti o retea de prieteni online.
Deja retele ca Hi5 sau Facebook sunt foarte populare si accesate de persoane de toate varstele. Ai toate sansele sa iti faci cunostinte noi prin intermediul prietenilor prietenilor tai, pentru ca totul merge in lant.

Alcatuieste-ti un profil cat mai interesant si atractiv, si trimite cat mai multe invitatii de prietenie celorlalti membri. De asemenea, profita de forumurile dedicate anumitor teme, acceseaza subiectele care te intereseaza si incearca sa devii un membru activ.

15. Locuri publice . Care este cel mai frecventat loc din oras? Un bar, un restaurant, un parc? Incearca sa afli cam pe unde se intalnesc grupurile de persoane cu care ti-ai dori sa relationezi, ia un prieten cu tine si pregateste-te sa socializezi. De asemenea, opteaza pentru locurile aglomerate, spectacole, stand- up, unde lumea nu mai tine cont de eticheta si poti imparti o masa cu persoane pe care nu le cunosti.

Daca vrei intr-adevar sa fii remarcat, atunci opteaza pentru o repriza de karaoke. Chiar daca esti doar haios sau esti un cantaret desavarsit, reactiile nu vor intarzia sa apara.

 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare