Nunta

#cuplu #relatie de cuplu #nunta #casatorie #intrebari casatorie

Va casatoriti? 6 intrebari pe care sa vi le puneti inainte de marele pas

Casatoria este cel mai important pas in viata unui cuplu, asa ca toti indragostitii care vor sa il faca, isi doresc sa se simta cat mai siguri pe decizia de a merge la altar. Daca te regasesti in acest scenariu, exista cateva lucruri pe care ar trebui sa le lamuresti cu iubitul tau inaintea depunerii juramintelor.

Afla care sunt cele mai importante 6 intrebari pe care ar trebui sa vi le puneti reciproc inainte de marele pas si urmati impreuna o "cura de sinceritate", extrem de benefica viitorului vostru in doi.

1. Ce este dragostea?

Definiti amandoi ce inseamna dragostea pentru fiecare dintre voi. Este o emotie, un gand, o credinta? De ce este acest sentiment atat de important? Spuneti-va gandurile sincere si vorbiti despre lucrurile care va motiveaza in dragoste, astfel incat sa va puteti mentine sentimentele vii odata cu trecerea timpului.

2. Ai un cuplu pe care il admiri?

Intreaba-l pe iubitul tau daca exista o relatie la care aspira si daca are un model in acest sens. Afla mai multe despre lucrurile care i-au tinut impreuna pe acei doi oameni si incearca sa-ti dai seama care sunt lucrurile pe care se bazeaza un mariaj, din perspectiva viitorului tau sot.

3. Cum "arata" dragostea?

Este suficient sa-ti imaginezi ca dragostea arata ca o mare de inimioare si sarutari fierbinti? Cele mai multe cupluri care au rezistat in timp descriu dragostea folosind verbe, sustin cercetatorii: dragostea inseamna sa stii sa ierti, sa sprijini, sa sustii, sa te straduiesti, sa oferi etc.

4. De ce m-ai ales pe mine?

Daca ati decis deja sa va uniti destinele, cu siguranta aveti o multime de motive pentru care faceti acest lucru. Dar care sunt acestea? Este vorba de lucruri superficiale sau mariajul vostru va beneficia, intr-adevar, de o baza solida?

5. Care sunt sperantele tale?

Ce asteapta partenerul/partenera ta de la tine? In ce directie isi doreste sa evoluati? Care este sensul acestei casatorii si care este etapa urmatoare a relatiei voastre? Trebuie sa raspundeti amandoi la aceste intrebari, daca va doriti sa stiti incotro va indreptati si daca ganditi asemanator.

6. Care sunt punctele slabe si cele forte ale relatiei?

Niciun cuplu nu poate excela in toate aspectele. Nu incape indoiala ca si voi aveti atat puncte slabe, cat si calitati incontestabile in calitate de pereche. Spuneti-va ce ganditi in legatura cu acest lucru si cautati solutii pentru eventualele probleme minore, care pot deveni in timp dificil de depasit.

Sursa foto: zastavki.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului