Nunta

#superstitii nunta #traditii nunta #mireasa #nunta

5 traditii de nunta explicate. Tu tii cont de ele?

Fiecare nunta vine cu traditiile si obiceiurile ei, insa multi le respecta fara sa stie de ce le si pun in practica. De cativa ani, si in Romania a prins traditia ca mireasa sa poarte ceva "albastru, ceva vechi si ceva nou", insa nu multi stiu si motivul. Iata cateva traditii importante explicate:

1. Ceva vechi 

Reprezinta legatura cu trecutul, cu familia, de aceea de obicei mama sau bunica miresei ii dau acesteia ceva in dar in ziua nuntii. O bijuterie sau o batista, o poseta, voalul miresei sau manusi - cateva exemple de obiecte ce pot fi  purtate de mireasa in ziua nuntii.

2. Ceva nou 

Usor de intuit, reprezinta noul capitol din viata miresei si, evident a cuplului. Cei doi privesc cu bucurie catre viitor, care va fi luminos. 

3. Ceva imprumutat 

Un alt obicei spune ca o femeie deja maritata si fericita ii imprumuta miresei ceva pentru ziua nuntii, simbolizand "trecerea" fericirii la noul cuplu. Imprumutul este de cele mai multe ori un cadou pe care il face o buna prietena a miresei.

4. Ceva albastru 

Albastrul este culoarea loialitatii si a puritatii, lucruri pe care ni le dorim din ziua nuntii si pana la sfarsitul vietii. In trecut se purtau la costumele de nunta panglici albastre care sa aduca noroc. Acum, miresele poarta ceva albastru in buchete sau ca bijuterii, iar cele mai nonconformiste poarta pantofi albastri.

5. Un banut in pantofi

Tatal miresei este cel ce pune un banut - in trecut de argint - in pantoful acesteia simbolizand urarile sale de dragoste, prosperitate si fericire. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului