Nunta

#dans de nunta #rochie de mireasa #nunta

Ti-ai ales rochia de mireasa? Afla ce dans de nunta ti se potriveste, in functie de rochia aleasa

De cele mai multe ori, mirii aleg dansul in doi, de la inceputul nuntii, in functie de preferintele muzicale. Insa nu tin cont si de nuante mai subtile precum aspectul rochiei de mireasa. Acest detaliu este observat insa prea tarziu, in momentul in care tinerii insuratei primesc filmarile de la nunta, cand mireasa isi da seama ca un dans contemporan nu se potriveste cu o rochie stil printesa, iar un vals vienez nu se asorteaza cu o rochie simpla, lejera.

 

Dansul celor doi a capatat tot mai multa importanta in cadrul petrecerii, fiind practic prima iesire oficiala a mirilor. Vitalitatea exprimata in timpul acestuia da tonul intregii petreceri. Tocmai de aceea, dansul trebuie sa fie perfect, insa nu neaparat din punctul de vedere al tehnicii, ci sa se potriveasca si cu tinutele mirilor si tematica nuntii.

Coregrafii Arthur Murray recomanda ca, in alegerea dansului, sa se tina cont, printre altele, si de rochia miresei deoarece anumite miscari nu sunt accesibile sau cel putin devin incomode in cazul unei vestimentatii care nu este compatibila.

"Daca rochia este sirena sau in forma de A, atunci recomandam rumba. Daca rochia este de tip printesa, atunci mirii ar trebui sa aleaga un foxtrot sau chiar un vals lent. Daca mireasa este mai nonconformista si poarta o rochie scurta sau alege sa se schimbe special pentru acest moment, atunci ar fi potrivita bachata sau un tangou argentinian. Tocmai pentru ca este dificil sa adaptam stiluri de dans diferite la vestimentatii diferite, nu recomandam colaje din mai multe stiluri. Exceptie fac, desigur, cei care au o anumita experienta sau care vin cu cel putin 3-4 luni inainte de nunta sa exerseze pentru un dans de nunta spectaculos", a explicat Andrei Fusea, profesor de dans in cadrul Studioului de Dans Arthur Murray din Bucuresti.

Indiferent de stilul ales, tendinta este insa ca dansul sa arate cat mai natural. De altfel, momentul va fi unul de succes daca mirii nu se concentreaza atat de mult pe tehnica, ci mai mult pe a savura clipa unica pe care o traiesc.

"Am observat, inclusiv la toate evenimentele de profil, ca tot mai multi viitori miri isi doresc sa arate natural, sa fie romantici. Nu isi doresc neaparat coregrafii sofisticate, ci sa transmita un mesaj simplu: ca sunt indragostiti, fericiti si ca isi doresc si ca invitatii lor sa se simta la fel", a mai precizat Andrei Fusea.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare