Nunta

#primul dans #nunta #dans #cuplu

Primul dans pentru fiecare tip de cuplu

Nu exista o coregrafie general valabila care sa fie absolut memorabila pentru orice nunta si orice tip de cuplu. Anumite cupluri arata superb indiferent daca danseaza tango sau aleg sa faca ceva totul iesit din comun pe cand altor cupluri li se potriveste manusa clasicul si elegantul vals de nunta. Alegerea melodiei si coregrafiei perfecte care sa reprezinte personalitatea cuplului si modul in care acestia interactioneaza este secretul pentru un prim dans de neuitat. Limita este doar imaginatia si rabdarea instructorului care lucreaza cu cuplul pentru dansul mirilor.

Exista cateva categorii generale de cupluri iar instructorii experimentati in pregatirea acestui moment magic din ceremonia de nunta i-au impartit in functie de dansul sau tipul de melodii recomandate.

Cuplurile traditionale

Acele cupluri pentru care rochia de mireasa trebuie sa fie alb pur, costumul ginerelui impecabil, decoratiunile subtile si de bun gust iar fiecare traditie in parte urmata intocmai sunt cuplurile care demonstreaza ca in materie de nunta nimic nu se invecheste cu adevarat. Clasicul va ramane intotdeauna clasic iar alegerile de acest gen pot sa nu fie intotdeauna spectaculoase dar nu vor da gres cu siguranta.

Cuplurile traditionale prefera sa nu iasa din tipar insa in materie de nunti si de dansul mirilor acest lucru nu este deloc un defect pentru ca tiparul clasic este unul al elegantei, bunului gust si rafinamentului. Cuplurile traditionale nu pot da gres daca aleg un vals sau o melodie clasica precum Fly me to the Moon al lui Frank Sinatra.

Cuplurile glumete

Cuplurile glumete vor cel mai probabil sa lase o impresie puternica asupra invitatilor. Poate sa le lipseasca eleganta sau talentul, dar cu siguranta nu le lipseste buna dispozitie si umorul, iar aceste calitati se pot reflecta intr-un dans al mirilor de neuitat.

Cuplurile glumete nu fac eforturi speciale pentru a se lua in serios si transforma totul intr-o joaca careia cei mai multi invitati sunt tentati sa i se alature inca de la primii pasi ai coregrafiei.

Pentru acest tip de cupluri coregrafia este un prilej pentru a se distra si a-si lasa personalitatea sa iasa la iveala astfel ca de cele mai multe ori acest tip de cuplu nu apeleaza la instructori de dans si prefera sa nu se ia foarte in serios.

Pentru acest tip de cupluri se recomanda un colaj de melodii amuzante si de ce nu, merita incercat chiar si un Rick Roll (o farsa celebra pe internet care are ca subiect melodia Never Gonna Give You Up al lui Rick Astley, cunoscuta cu siguranta de toti glumetii). Este ceva ce invitatii vor tine minte cu siguranta.

Cuplurile romantice

Pentru romantici organizarea nuntii este poate cea mai dificila. Romanticii incurabili isi doresc momente care sa ramana vii in amintiri o viata intrega, momente intense, pline de poezie si emotie pura, iar Dansul Mirilor este oportunitatea perfecta pentru a exprima toate aceste trairi fara cuvinte.

Pentru romantici totul trebuie sa fie perfect, de aceea acestora li se recomanda apelarea la cursuri de dans pentru nunta precum cele oferite pe acest website pentru ca in momentul special sa poata trece peste emotii si sa se poate concentra pe puterea de expresie izvorata din sentimente puternice si sincere.

Pentru romantici melodia aleasa este mai importanta decat dansul in sine si de aceea acest tip de cupluri este incurajat sa caute instructorul potrivit, care este dispus sa creeze coregrafia perfecta indiferent de melodia aleasa.

Romanticii nu trebuie sa urmeze nici un sfat care nu rezoneaza cu propriile inimi in privinta melodiei perfecte pentru primul dans. Melodia perfecta este melodia care inseamna cel mai mult pentru acest cuplu.

O sugestie pentru acest tip de cuplu ar fi Unchained Melody, a celor de la The Righteous Brothers.

Cuplurile de nonconformisti

Nonconformistii se asemana din multe punct de vedere cu glumetii. Acestora nu le pasa intotdeauna de opinia invitatilor, pentru cuplul de nonconformisti important este ca dansul mirilor sa vorbeasca raspicat si clar despre personalitatile acestor indragostiti, despre cum nu se tem sa fie altfel si sa iasa din tipar.

Cuplul de nonconformisti este opusul cuplului traditional, nu ar fi nimic neasteptat daca acestia ar aparea la nunta purtand geci de piele sau daca mireasa ar renunta total la rochia alba.

Cuplurile de nonconformisti transforma adesea primul dans intr-un adevarat spectacol plin de inspiratie si lipsit de limitele impuse de traditii si standarde sociale. Daca acest cuplu isi doreste, se va prezenta cu o coregrafie de street dance si va fi uimitor pentru ca dansul mirilor ar trebui sa fie strict o expresie a personalitatii acestora. Cu cateva lectii de dans pentru nunta, cuplul de nonconformisti va fi de neoprit pe ringul de dans.

O melodie inspirata cu care acest cuplu poate da tonul petrecerii este Start the commotion al celor de la The Wiseguys.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului