Nunta

#nunta #tematica nuntii #nunta cu tematica #nunta cu tema #castel #fotbal #decoratiuni #mireasa

Nunta cu tematica, o amintire de neuitat

Oricine isi doreste sa aiba parte de o nunta deosebita. Reusita unei nunti are la baza o buna organizare.  Bucura-te si tu de o nunta cu stil alegandu-ti o tematica.

 

 

Cum aleg tema nuntii?

Inainte de alegerea propriu-zisa a temei pentru nunta, trebuie sa iti stabilesti o serie de criterii de care sa tii cont in organizarea evenimentului.

Incearca sa te gandesti ce fel de invitati vor fi prezenti la nunta ta. Poate ca o nunta prea formala nu va fi pe placul tuturor. Gaseste o solutie care sa ii multumeasca si pe nuntasi, pentru ca e important sa va simtiti bine impreuna.

Gandeste-te daca vremea si anotimpul in care va avea loc nunta se vor potrivite pentru tema aleasa de tine. Nu alege ca tema Craciunul cand afara sunt 30 de grade.

Informeaza-ti invitatii despre tema aleasa de tine. Daca nunta are ca tema plaja insorita si briza marii, nu ii obliga sa se imbrace la costum.

Daca ai angajat o firma care sa se ocupe de decoratiuni, atunci comunica-le tema aleasa de tine si sfatuiti-va impreuna in privinta accesoriilor.

Transforma totul intr-o joaca!

Scapa de stresul pregatirilor de nunta si joaca-te putin cu partenerul tau. Alcatuiti separat listele cu preferintele fiecaruia urmarind criteriile de mai jos. Analizati punctele comune. Raspunsul va veni de la sine.

         1.   Care sunt culorile tale preferate?
         2.   Iti doresti o petrecere in aer liber sau preferi un restaurant?
         3.   Iti plac lucrurile formale sau te consideri mai nonconformist(a)?
         4.   Care este anotimpul tau preferat?
         5.   Te fascineaza decorurile, atmosfera sau personajele dintr-o anumita perioada istorica?
         6.   Te-ai identificat vreodata cu vreun personaj dintr-un film?
         7.   Unde visezi sau ti-a facut placere sa calatoresti?
         8.   Ce gen de muzica asculti oricand cu placere?
         9.   Care sunt hobby-urile tale?
        10.   Te bucuri in mod special de o anumita sarbatoare?
 

Ti-ai notat toate raspunsurile? Acum confruntati chestionarele si identificati punctele comune.  Incercati sa gasiti tema potrivita nuntii voastre desprinsa din preferintele amandurora.

De exemplu, daca amandoi sunteti mai noncoformisti, va plac plimbarile in natura, raftingul si alpinismul, preferati muntele in defavoarea marii, iar cele mai placute amintiri sunt cele legate de drumetiile voastre pe crestele abrupte si salbatice, atunci incercati sa aduceti elementele din natura in organizarea nuntii voastre.

Ti-ar fi placut sa traiesti in timpul fascinant al nobililor si al domnitelor? Atunci alege ca locatie de nunta interiorul misterios al unui castel medieval, imbraca o rochie de printesa si lasa-ti partenerul sa fie pentru o zi cavalerul tau. 

Cateva teme de nunta

Alegeti tema nuntii in functie de cateva criterii:

In functie de culoare: cele mai intalnite teme ale nuntii au ca baza culorile argintiu sau auriu, alb, mov sau albastru.

In functie de anotimp: tema anotimpurilor va ofera foarte multa flexibilitate. primavara, vara, toamna, iarna – orice ati alege, combinatiile sunt nelimitate, oferindu-va posibilitatea de a opta pentru mai multe tipuri de flori si rochii de mireasa.

Teme inspirate din perioade istorice: prin astfel de motive puteti aduce ceva din farmecul timpurilor apuse. Frumusetea zeitelor grecesti, opulenta timpurilor medieval, stralucirea Hollywood-ului din anii ’90, sunt doar cateva dintre posibilitati.

Teme cu caracter general: nu se incadreaza intr-o anumita categorie, dar sunt tot la fel de atractive: tema cu elemente rustice, orientale, mexicane, japoneze. Inspirati-va din orice: viata la tara, ceaiul de dimineata, o plimbare pe plaja, rafting cu barca pe rau, fotbal, sporturi extreme , povesti, chiar si Disneyland .

Top 10 al celor mai cautate teme de nunta:

1.   Nunta medievala : imaginati-va o masa mare intr-un castel somptuos, cu costume impunatoare de epoca.

2.   Imagini feerice de iarna: daca va place acest anotimp atat de mult incat va doriti sa va creati si nunta in acelasi stil, atunci atasati fundite rosii pe scaune albe, decorati mesele cu stelute argintii si serviti vin fiert cu aroma de portocale si scortisoara.

3.    Briza marii: scoici, pietricele, haine lejere si texture usoare. Cu siguranta invitatilor vostri le va face mare placere sa se bucure de frumusetile marii pentru o zi.

4.   Anii 1920: spiritul vesel, innovator, farmecul jazz-ului si tentantele dansatoare vor readuce in prim-plan atmosfera incendiara a anilor ’20.

5.   Anii 1940: recreeaza o perioada glamour prin sampanie revarsandu-se in cascade peste piramidele de pahare si intretine atmosfera cu un band cantand antrenantul rock’n’roll.

6.   1001 de nopti: O tema originala, cu dansatoare ce isi unduiesc soldurile insinuant, mancare de inspiratie orientala si costume pe masura. Te vei simti ca o adevarata Sheherezada.

7.   Frumoasa Japonie: Rosu si negru pentru culorile de baza, bonsai in locul florilor traditionale, sushi si alte preparate traditionale sunt doar cateva dintre elementele care pot aduce aerul nipon la nunta voastra.

8.   Las Vegas: va imaginati cum ar fi daca sosia lui Elvis v-ar canta la nunta, invitatii s-ar rasfata cu cocktail-uri care mai de care mai ingenioase, iar voi ati sosi adusi nu de o caleasca, ci de o limuzina.

9.   Gingasia fluturilor: inlocuieste cu success trandafirii cu delicatetea fluturilor. Extrem de romantic, poti folosi acest simbol in toate decoratiunile de nunta.

10.  Fotbalul: Sunteti microbisti convinsi? Inlocuiti clasicul restaurant cu un stadion de fotbal si folositi simbolul si culorile echipei voastre preferate in alegerea accesoriilor potrivite nuntii.

Ai trecut si tu printr-o astfel de experienta sau esti in febra  pregatirilor de nunta? Scrie-ne si impartaseste userilor ce tema ai ales pentru nunta ta.

Ai nevoie de un fotograf? Adauga un anunt si vezi ce fotografi sunt disponibili in perioada respectiva sau consulta lista fotograf nunta pe www.cautafotograf.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare