Nunta

#cuplu #nunta #casatorie #decizie casatorie #sociologi

De ce este casatoria o decizie grea? Afla raspunsul de la sociologi!

Cu siguranta esti inconjurata de o multime de cupluri care, desi traiesc impreuna de ani buni, evita sa isi oficializeze relatia. Multi sunt de parere ca o hartie nu schimba nimic. Sociologii au stabilit insa de ce casatoria este o decizie grea pentru multi dintre noi:

Numai showbizul ti-a aratat in ultima vreme exemple de cupluri care pareau solide si care s-au destramat atunci cand s-a pus problema oficializarii relatiei. Si asta pentru ca pe multi ii sperie termenul de "sot" sau de "sotie". Sau celebrul juramant "pana cand moartea ne va desparti". Dar, totusi, sunt si o multime de cupluri a caror relatie armonioasa dureaza de zeci de ani. Care sa fie secretul lor? Cum de ei au reusit sa isi ia angajamentul de a trai impreuna la bine si la greu? Dupa ce au intervievat sute de cupluri, sociologii americani sustin ca au gasit cauza acestor nedumeriri, dar si raspunsurile.

1. Nu este suficient sa fii iubit pe deplin, ci trebuie sa oferi si tu dragoste la acelasi nivel. "Sentimentul de a fi iubit foarte mult de cineva iti da putere. Sa iubesti foarte mult pe cineva iti da curaj", a spus Lao Tzu, un mare filozof chinez. Iar aceasta este cheia succesului. Daca ai putere, dar nu ai curaj esti precum leul las din Vrajitorul din Oz.

2. Friedrich Nietzsche a spus ca nefericirea in casatorie vine din lipsa prieteniei, nu din absenta iubirii. Nimic mai adevarat! Persoana cu care decizi sa iti petreci tot restul vietii trebuie sa iti fie cel mai bun prieten. Nu iti poti asuma raspunderea unei casnicii doar bazandu-te pe dragoste. Cand sociologii au intrebat cuplurile care se considerau fericite care este cel mai bun prieten, aproape de fiecare data sotii si-au numit partenerul de viata.

3. Daca te astepti sa iei decizia de a te casatori atunci cand nu mai ai niciun fel de indoiala trebuie sa stii ca acest lucru nu se va intampla niciodata. Angajamentele luate in pofida indoielilor s-au dovedit a fi mult mai sanatoase si de durata.

4. Casatoria implica fidelitate suta la suta fata de partenerul de viata. Daca pornesti de la premisa ca mai poti calca si stramb, mai bine o lasi balta.

5. Casatoria este o legatura de zi cu zi. Adica, asta inseamna ca nu veti fi impreuna sporadic. Dragostea se poate mentine si cu mici pauze, dar trebuie sa va dedicati trup si suflet unul celuilalt pentru a mentine vie flacara iubirii. In dragoste si in casatorie conteaza lucrurile marunte.

Sursa foto: sunwalked.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului