Nunta

#rochie de mireasa #mireasa #nunta #rochie

Cum sa alegeti rochia de mireasa

Este timpul sa va cumparati rochia de mireasa, insa nu stiti de unde sa incepeti. Cand vine vorba de achizitonarea articolelor vestimentare, rochia de mireasa se afla intr-o anumita categorie, una special. Nici un alt articol de imbracaminte nu "trebuie sa fie perfect" ca acesta, si este probabil cel mai scump articol de imbracaminte pe care il veti cumpara vreodata. Interesant? Da. Infricosator? Nu si daca folositi aceste sfaturi.

Incepeti din timp

In mod ideal, ar trebui sa incepeti sa cautati rochia de mireasa online cu aproximativ noua luni inainte de data nuntii. Astfel nu va veti stresa foarte mult ca ati ramas in criza de timp. Este foarte important sa incepeti din timp mai ales daca veti opta pentru o rochie facuta pe comanda, ce poate dura mai multe luni pana la a fi finalizata.

Stabilirea unui budget

Incercati sa cheltuiti nu mai mult de 5% din bugetul total de nunta pe o rochie si accesorii (voal, pantofi, bijuterii, etc.). Exista rochii de mireasa ieftine cat si rochii la preturi exorbitante. O rochie scumpa nu inseamna neaparat o calitate mai buna sau ca este un model mai wow. Exista rochii superbe la preturi destul de accesibile, important este doar sa cautati. Si nu uitati sa calculati costul modificarilor cum ar fi scurtarea tivului sau ajustarea corsetului si manecilor, daca este cazul. Preturile variaza, in functie de complexitatea a ceea ce trebuie facut. Asigurati-va ca ati estimat costurile cand v-ati facut calculele.

Faceti programare pentru proba

In prezent, se merge din ce in ce mai mult pe idea de a se face programare la proba, in detrimetrul mersului din magazin in magazin in cautarea rochiei perfecte. Si chiar se merita sa va programati, deoaree in acest fel veti primi o atentie individuala de la consultantul de vanzari, care va fi la dispozitia dumnavoastra pentru a va raspunde la toate intrebarile.

Confortul este important

In momentul in care mergeti sa va achizitionati rochia de mireasa asigurati-va ca puteti respira usor si va puteti deplasa in modelul pentru care veti opta. Ridicati-va bratele deasupra capului, stati jos, plimbati-va putin imbracata. Sau cine stie? Poate ca este adevarat cand se spune ca atunci cand veti gasi rochia potrivita veti stii ca e aleasa in momentul in care ati imbracat-o si v-ati privit in oglinda.

Atentie la rochiile facute pe comanda

Ati auzit probabil povestirile de groaza (salonul de mireasa care in mod misterios iese din afacere, rochia care nu ajunge la timp) si de aceea trebuie sa va asigurati ca aveti toate detaliile vanzarii prezentate in contract . Ar trebui sa va asigurati ca include: o descriere clara a rochiei (modelul, producatorul, culoarea si dimensiunile); solicitari speciale (cum ar fi inlaturarea trenei); informatii privind modificarile si costul estimat; data anticipata de livrare, etc. De asemnea, achitati avans. Un depozit de 50% reprezinta o practica standard in achizitionarea rochiilor de mireasa.

Aduceti rochia acasa

Aduceti rochia dumneavoastra acasa cu cel putin o saptamana inainte de data nuntii. Odata ce o aveti la domiciliu, faceti inca o proba pentru a fi sigura ca va vine. Nu putine sunt cazurile in care miresele, datorita agitatiei privind pregatirile, au slabit, iar rochia a necesitat modificari.

Stiind toate acestea, puteti merge sa va cautati rochia mult dorita in care, cu siguranta, veti arata uimitor!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare