Nunta

# alegere vin nunta #vinuri romanesti #nunta

Ce vinuri romanesti sa alegi pentru nunta? Sfaturile care te vor ajuta sa multumesti toti invitatii

Nunta reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente din viata oricarei persoane, asa ca fiecare detaliu conteaza. Un "ingredient" esential atunci cand vine vorba despre nunta este vinul si, avand in vedere ca exista o multime de sortimente, alegerea este intotdeauna dificila.

Din fericire, Romania este in momentul de fata unul dintre cei mai mari producatori de vinuri din intreaga lume. Acest fapt te va ajuta sa economisesti bani, deoarece vei gasi vinuri romanesti la preturi mai avantajoase in comparatie cu sortimentele din alte tari.

Cate sticle de vin se consuma la o nunta?

Atunci cand vrei sa cumperi vinuri romanesti pentru nunta, este necesar sa stii cate sticle vei avea nevoie pentru a multumi toti invitatii. Organizatorii de nunti au facut un calcul si trebuie sa achizitionezi cate o sticla de vin pentru fiecare invitat. Asadar, daca vei avea 200 de invitati, va trebui sa cumperi aproximativ 200 de sticle de vin, la 750 de ml.

De asemenea, in afara de aceasta cantitate, poti avea in vedere si o rezerva de vinuri romanesti pentru situatia in care invitatii vor consuma mai mult decat te astepti.

Ce vinuri romanesti sa cumperi?

De obicei, la nuntile din Romania, vinul rosu este cel mai popular, insa acesta nu este potrivit pentru orice anotimp. Spre exemplu, daca nunta are loc la mijlocul verii, nu este atat de indicat sa cumperi vinuri romanesti rosii pentru ca acestea se servesc la 16-18°C, asa ca nu sunt racoritoare. Vinul rosu se consuma mai mult toamna, iarna sau primavara.

In schimb, vinurile romanesti albe si rose sunt perfecte pentru o nunta in lunile iulie si august, deoarece pot fi servite si la 6°C, asadar invitatii tai se vor bucura de ele la maximum.

Daca nu stii ce vinuri romanesti sa alegi pentru nunta, iata cateva recomandari:

  • Vin alb: Tarla 101 cupaj alb, Nectar - Liliac Transylvania, Sole - Recas sau Terra Romana Millenium – S.E.R.V.E;
  • Vin rosu: Tarla 101 cupaj rosu, Minima Moralia Respect - Domeniul Coroanei Segarcea, Cuvee Nicolae rosu - Mosia Tohani sau Notorius – Rotenberg;
  • Vin rose: Tarla 101 rose, Spumant Rose - Recas, Elite - Domeniul Coroanei Segarcea sau Muse Night rose - Recas.

Cum asortezi vinul cu mancarea?

Ideal ar fi sa ai la nunta toate cele trei tipuri de vin, insa daca acest lucru nu este posibil, atunci alege vinuri romanesti in functie de preparatele culinare pe care le vor servi invitatii tai. Prin urmare, daca in meniu este inclusa carnea de porc sau de vita, atunci se impune un vin rosu sec. In schimb, daca meniul cuprinde carne de pui sau peste, atunci cele mai potrivite sunt vinurile albe seci sau demiseci. Deserturile se asociaza cu vinurile rose demidulci.

De unde sa cumperi vinuri romanesti de calitate?

Magazinul online Beicevrei iti pune la dispozitie o gama variata de vinuri romanesti, la cel mai bun raport calitate-pret. Aici vei gasi aromele tale preferate si vei investi doar in bauturi alcoolice originale 100%.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare