Nunta

#fotograf nunta #fotograf

Ce nu iti spune nimeni despre fotograful potrivit pentru nunta ta – idei si inspiratii pentru miri

Esti obisnuit sa auzi despre nunti ce au loc vara, despre sedinte foto in lanuri de maci si de peisaje dintre cele mai insorite. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti limitezi optiunile in ceea ce priveste nunta in orice alt sezon. Odata cu aceste pretentii vine si alegerea fotografului potrivit.

 

Pentru cei care urmeaza mai degraba un stereotip, iata cateva ide ce ii vor surprinde, sfaturi despre cum sa isi aleaga un fotograf de nunta si care sa le fie realele repere despre acesta.

Nu astepta in a alege un fotograf

Trebuie sa stii ca adevaratii fotografi de nunta, profesionistii care se dedica realmente domeniului de activitate nu au pauza. Acea idee clasica ca iarna un fotograf nu prea are activitate este total gresita. S-a format in timp o idee gresita ca in mijlocul iernii ar cam fi contextul potrivit pentru a semna un contract cu un fotograf – pentru ca are programul mai liber, pentru ca preturile sunt mai mici. Fals!

Nu astepta prea mult. Alagerea unui fotograf de nunta poate incepe imediat dupa ce ai stabilit o data si o locatie.

Sparge stereotipul nuntii de vara cu alegeri atipice

O mare parte din viitorii miri isi imagineaza perfectiunea cadrului nuntii in mijlocul verii. Este plin sezon pentru astfel de evenimente, in masura in care nu se impun anumite restrictii religioase. Poti insa sa mergi pe idei atipice; ai de castigat mai mult decat crezi daca alegi o nunta extra sezon. Nu uita ca natura este surprinzator de frumoasa oricand, ca sedinta foto post nunta o poti programa oricand si ca nu doar vara este timpul potrivit.

O idee atipica ar fi o nunta in plina iarna, desi multi cred ca este un inconvenient frigul si uneori ninsoarea abundenta. Dar nu poti nega ca este originala. Incepe devreme, cu inceputul timid de sezon si prefera o nunta de mai. In astfel de perioade ai mai multe sanse ca un fotograf nunta Bucuresti anume sa fie disponibil la data dorita de tine.

Un fenomen practic este cel al contractelor semnate chiar si cu doi ani inainte. Fotografia de nunta a fost o revelatie, iar cand s-a descoperit potentialul acestei nise nu s-a intarziat cu oferte dintre cele mai variate. De aceea si disperarea unor viitori miri, de a avea parte de serviciile unui anume fotograf, incat sunt dispusi sa astepte oricat, sa se lase conditionati de cerintele acestuia.

Te va interesa abordarea, nu negocierea de pret

Pentru cei care vad in fotografia de nunta doar o obligatie, parte din planificarea nuntii si atat trebuie amintit ca la mijloc stau amintirile lor. Cum pretuiesti acestea? Asadar pretul nu este un criteriu de selectie al fotografului, cel putin nu unul care sa primeze.

De asemenea, tine cont ca un profesionist stapaneste foarte bine un domeniu, nu toate. Asadar este gresit sa ceri aceluiasi om si fotografie si videografie pentru nunta. Insa vei gasi oferte si colaborari, daca ti se pare mai practic sa planifici totul astfel. Spre exemplu cei de la OC Photography – un cuplu de fotografi cu experienta pe nisa nuntilor, ba chiar premiati international, lucreaza in colaborare cu un videograf, iar cei interesati pot accesa cele doua servicii combinate.

Asadar, poate ca mai bine cauti sa compari tipurile de servicii incluse in pachetele oferite. La fel ca evenimentul insusi, ai o singura ocazie sa creezi un album de nunta. Alege omul potrivit cu care sa colaborezi, pentru a nu-ti umbri fericirea regasita in fotografiile de mai tarziu.

Nu te rezuma la idee de album de nunta regizat

Fiecare nunta este diferita, fiecare cuplu de miri are farmecul sau. Aici este si marea provocare a unui fotoraf, de a crea de fiecare data un altfel de album. Atunci cand ii rasfoiesti munca din trecut poti fi sigura ca nu vei avea parte de exact acelasi stil, dar te poti orienta dupa ce iti place, ce iti starneste curiozitatea si te face sa rezonezi cu principiile si abordarile lui.

Alege fotograful potrivit in functie de toate aspectele de interes, fara sa uiti desigur care iti sunt preferintele. Comunicarea este importanta si ea, asadar poate ca mai relevanta in cele din urma va fi intalnirea in sine stabilita cu fotograful dorit.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare