Nunta

#fotograf nunta #nunta #botez #fotograf

Amintirile pentru o viata trebuie facute de profesionisti

Cauti informatii despre filmari de nunti in Bucuresti? Ei bine, si eu am fost in aceeasi situatie in urma cu cateva luni! De aceea m-am decis sa va povestesc o intamplare din viata mea pentru ca, sper, asa ii voi ajuta si pe altii sa nu mai faca aceleasi greseli ca mine.

Da, este vorba despre filmarea unei nunti in Bucuresti si, bineinteles, despre nunta mea si a actualului meu sot. Spun "actualului" pentru ca, va vine sa credeti sau nu, aventura gasirii unui fotograf profesionist pentru nunta era cat pe ce sa imi strice casnicia care nici nu incepuse inca. Gasiti mai jos intreaga poveste.

In urma cu aproape 6 luni, dupa ce eu si viitorul meu sot (pe atunci) am stabilit aproape toate detaliile despre fericitul eveniment (local, biserica, nasi, invitati etc samd), am ajuns pe lista si la subiectul "fotograf profesionist pentru nunta". Ne doream sa avem pe cineva care sa ne ajuta sa pastram pentru tot restul vietii acest eveniment, de aceea stabilisem 3 criterii foarte importante pentru aceasta alegere:

  1. sa fie o persoana cu experienta in domeniul filmarii de nunti in Bucuresti.
  2. sa faca filmari 4K
  3. sa aiba recomandari cat mai bune, de preferat din partea unor cunoscuti.

Inarmati cu aceste 3 criterii am facut un scurt research printre cunostintele care s-au casatorit recent, am comparat parerile, ba chiar si filmarile, am cerut oferte de preturi si, la final, aveam o lista de 10 posibili candidati. Alesi nu exclusiv in baza pretului, tin sa precizez, ba chiar la acest capitol am facut cateva concesii, pentru ca ne doream un fotograf profesionist si stiam ca acest lucru nu poate fi gasit bazandu-ne pe "oferta cea mai mica".

In acelasi timp insa, una dintre prietenele mele ne-a recomandat extrem de calduros, garantand chiar pentru seriozitate si servicii, pe cineva din afara listei. "Suntem prieteni de familie, totul va fi perfect", a fost argumentul suprem. Faptul ca meseria sa nu era, de fapt, fotografiatul, a trecut nebagat de seama. Din pacate.

Pe scurt, aveam un fotograf cu care ne-am intalnit si inteles, urmand ca totul sa se intample exact asa cum ne-am fi dorit noi. Bucurosi ca am rezolvat si acest punct de pe lista, am trecut, cum era si normal, la altele, caci lista era, slava Domnului, cuprinzatoare. Dar...distractia abia acum avea sa inceapa.

Cam cu doua luni inainte de eveniment, primesc un email: "din pacate programul meu s-a schimbat si nu mai pot ajunge in data de ... Nu putem muta data? " Va imaginati ca prima mea reactie a fost ceva gen "poftim? Cum sa-mi mut nunta cu doar 2 luni inainte?" A urmat un lung schimb de mailuri din care va pot spune doar concluzia: aparuse o "oferta mai buna" pentru acea zi si ni se solicita noua fie sa mutam data, fie sa achitam o taxa extra. Evident ca am refuzat. Si, din acel moment, am reluat cautarea unui fotograf profesionist, cu recomandari in ceea ce inseamna filmari de nunti in Bucuresti si care sa aiba in portofoliu filmari 4K. Criteriile de mai sus cu care si incepusem, de altfel. Doar ca de data asta eram mult mai presati de timp.

Aici trebuie sa fac o paranteza. Persoana cu pricina fusese aleasa de mine, sotul aproband doar decizia mea si preluand discutiile si negocierile, la un moment dat. Cand totul s-a naruit, nu mi-a reprosat nimic, dar a intervenit, din nou, in discutie, cu o singura intrebare: de ce nu ne-a anuntat mai din timp despre acea schimbare de program? Iar raspunsul a fost naucitor: "v-am spus chiar dvs. la telefon atunci ca exista posibilitatea asta si mi-ati raspuns ca va asumati riscul si ca, pana la urma, puteti ruga si un prieten sa filmeze, caci nu e ceva chiar atat de important".

Femeile care au trecut printr-o nunta isi pot imagina mai usor ce reactie poate produce o astfel de (posibila) replica, venita din partea viitorului sot. Furie, nervi, dezamagire, prin toate aceste momente am trecut in doar cateva ore. Din fericire, dupa discutii si lamuriri (s-a ajuns inclusiv la consultarea listingului de convorbiri) am lamurit faptul ca nu era nimic adevarat si ca fusese, efectiv, o minciuna. Una care putea produce consecinte iremediabile.

Cum am reusit sa trecem de acest moment de cumpana? In primul rand cu mult calm (dupa crizele de nervi aferente, evident ca este mai usor sa fii calm). Am inceput sa contactam urmatoarele persoane de pe lista noastra initiala. Nimeni nu avea disponibilitate, iar pe masura ce timpul trecea eram destul de constienti ca refuzurile vor deveni si mai categorice. Deja intrasem in panica, zilele treceau si nu gaseam nicio solutie. Pana cand, la una dintre convorbirile incheiata cu refuz, am avut inspiratia sa intreb "dar nu ne puteti recomanda pe cineva?" Iar raspunsul a fost " cu Vivian Papadatu de la abcfilmfoto.ro ati incercat? Din experienta stiu ca se poate organiza rapid in situatii de criza de acest gen".

Googalesc rapid abcfilmfoto, ajung pe site si ... parea prea frumos sa fie adevarat. Filmari de nunti in Bucuresti, filmari 4k, echipa profesionista dedicata fiecarui eveniment, sedinta speciala trash the dress...Practic tot ce imi doream. Revin cu un telefon. "Stiti, ar fi prea frumos sa poata. Nu vreti sa ii abordati dvs., poate ii convingeti mai usor". Ei bine, peste cateva minute primesc un sms care mi-a luminat ziua: "e ok si pentru ei, ii puteti suna direct".

De aici incolo "restul sunt detalii". Am stabilit, am organizat si am avut la nunta noastra exact ceea ce ne-am dorit: un fotograf si videograf profesionist cu o echipa pe masura. Desi a trecut ceva vreme de atunci inca mai sunt weekenduri in care ma uit peste filmari. Cu placere.

In concluzie, as vrea sa sfatuiesc pe toti cei care isi cauta un fotograf si videograf profesionist pentru evenimente NBC (Nunti, Botezuri, Cumetrii) sa nu faca greseala mea si sa nu aleaga doar pentru ca primeste o propunere de la cineva "apropiat". Sa ceara recomandari, sa verifice, sa caute, sa intrebe si, cel mai important, sa vada rezultatele muncii anterioare. Cu cat mai multe astfel de puncte bifate, cu atat mai bine.

Poate va intrebati daca am nu am discutat si cu persoana care facuse recomandarea, pe sistemul "suntem prieteni de familie, garantez". Ei bine, am facut-o. Iar raspunsul acesteia, dupa ce i-am descris situatia, a fost: "ce pot eu sa fac, daca are omul alt program, ar trebui sa-l intelegem si pe el".

Eu nu l-am inteles. Si sunt convinsa ca si voi daca ati trece print-o astfel de situatie nu ati zice "asta e, se mai intampla". Din contra, data viitoare (la botez, nu la nunta, sper!) nu mai trebuie sa caut pentru ca deja cunosc un fotograf profesionist, cu portofoliu, cu experienta, cu seriozitate si cu multi ani de meserie in spate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului