Nunta

#pregatiri nunta # organizare nunta # nunta eco #nunta

5 moduri de a organiza o nunta eco

Organizarea unei nunti implica multe lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere, de la alegerea locatiei si pana la cea a florilor sau mancarii oferite oaspetilor. In final, toate aceste alegeri te pot epuiza fizic dar si psihic si nu iti mai ramane suficient de multa energie pentru a te bucura de propria nunta.

O nunta simpla este mai avantajoasa pentru starea ta mentala si emotionala, dar are si un beneficiu ecologic, ajutand la protejarea naturii prin reducerea cantitatilor de deseuri. Iata asadar cinci moduri prin care poti organiza o nunta eco.

1. Locatia

Daca esti o persoana careia ii pasa de mediul din jur, atunci este important sa gasesti o locatie a carei reprezentanti sa impartaseasca aceleasi valori. Incearca sa te interesezi asupra unor subiecte esentiale precum ce se intampla cu resturile alimentare sau ce masuri sunt luate pentru a reduce cantitatea de plastic folosit.

De asemenea, ia in considerare inchirierea diverselor decoratiuni pentru a reduce costurile de achizitie inutile.

2. Rochia de mireasa

Achizitionarea rochiei de mireasa dintr-un magazin vintage, inchirierea sau chiar imprumutarea ei te poate ajuta din punct de vedere financiar, reprezentand optiuni mai accesibile, insa prezinta beneficii si asupra naturii inconjuratoare.

Daca totusi iti doresti o rochie noua, pe care o vei purta o singura data, alege-o cu grija. Acorda atentie materialului si orienteaza-te catre bumbacul organic si evita tesaturile care sunt poluante.

3. Verighetele

La fel ca in cazul rochiei de mireasa, alegerea unor verighete vintage sau fabricarea acestora din bijuterii mai vechi reprezinta cele mai bune variante. Cu toate acestea, daca decizi sa cumperi unele noi, incearca sa te interesezi de unde provin pietrele sau aurul din care sunt facute.

Fiecare etapa a productiei de noi bijuterii poate avea un impact negativ asupra mediului si a muncitorilor implicati in acest proces, astfel incat trebuie sustinute financiar cat mai putin posibil.

4. Florile

Cantitatea de flori necesara in cadrul unei nunti este una destul de mare, astfel incat alegerea cu atentie a locului de unde le achizitionezi este importanta. Multe flori de pe piata sunt importate din tarile in curs de dezvoltare, iar pentru a rezista pe durata distantei atat de mari sunt folosite diverse tipuri de produse chimice.

Recomandarea este sa optezi pentru florile care provin din surse locale, acestea fiind si mai rezistente in timp. Iar la finalul nuntii nu ezita ca, in loc sa le arunci, sa le donezi.

5. Mancarea

Alegerea mancarurilor pentru nunta nu este una tocmai usoara fiind necesar sa iei in calcul mai multe aspecte atunci cand stabilesti meniul. Daca iti doresti sa economisesti bani, dar si sa sustii protejarea mediului inconjurator, poti creste optiunile vegetariene din meniul de nunta.

Pe de alta parte, un subiect delicat din acest punct de vedere este reprezentat de risipa alimentara. Alege cu atentie cantitatea portiilor. De asemenea, cantitatea de mancare ramasa o poti dona unui camin de batrani sau de copii, pentru a evita risipa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare