Nunta

#alimentatie mireasa #sfaturi nunta #alimente interzise #mireasa #nunta #alimentatie

5 alimente interzise mireselor in ziua nuntii

Ziua nuntii este cea mai fericita zi pentru o mireasa, dar cu toate acestea poate fi si foarte obositoare. Iar ultimul lucru pe care si-l doreste in acest scenariu este sa i se faca rau. De aceea, este esential sa aiba mare grija la alimentatie. Iata ce alimente trebuie sa evite, astfel incat sa treaca cu bine de ziua cea mai frumoasa, dar si cea mai lunga:

Produsele lactate

Oricat de sanatoase sunt produsele lactate, sunt momente cand ar fi mai bine sa le eviti, iar unul dintre ele este ziua nuntii, ba chiar cu cateva zile inainte. Pot provoca indigestie, gaze la stomac, dar si arsuri stomacale, deoarece pot irita mucoasa stomacului.

Alimentele cu amidon

Legumele cu un continut ridicat de amidon trebuie, de asemenea, ocolite in ziua cea mare, pentru ca pot cauza crampe, indigestie si gaze la stomac. Asadar, in loc de cartofi, paine alba, orez si paste, poti opta pentru banane, avocado, o salata verde cu un gratar din piept de pui. De asemenea, este foarte important sa bei doi litri de apa pe zi.

Cafeaua

In orice zi o ceasca de cafea poate fi vazuta ca un dar, dar nu si in cea a nuntii! Datorita continutului de cofeina, la care se aduna emotiile puternice din timpul zilei, poti deveni foarte agitata. Opteaza pentru o cana cu ceai verde. De asemenea, excesul de cofeina poate duce la deshidratatre, ultimul lucru pe care si l-ar dori o mireasa intr-o zi atat de importanta.

Mancarea condimentata

Condimentele fac mancarurile sa aiba un gust divin, dar este mai bine sa stai departe de ele in ziua cand pasesti spre altar. Pot "supara" stomacul, astfel incat sa apara arsurile si diareea. Si respiratia urat mirositoare poate fi o consecinta a consumului de alimente foarte condimentate. Nici sarea in exces nu este recomandata, caci poate duce la retentia de apa in organism. Acest lucru inseamna ca ti se pot umfla picioarele si risti sa nu te mai incapa pantofii!

Legume crucifere

Oricat de mult ti-ar placea legumele crucifere - adica varza, conopida, broccoli, ridichile, guliile- nu le consuma in niciun caz in ziua nuntii. Acestea provoaca gaze la stomac, raspunzatoare pentru aparitia balonarii. Ce poate fi mai neplacut pentru o mireasa decat sa se simta inconfortabil in rochie, din cauza stomacului umflat? Mai rau, pot aparea si crampe stomacale.

Sursa foto: in.lifestyle.yahoo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului