Iubiri celebre

#iubire pasionala #Maruca Cantacuzino #iubiri celebre #george enescu #pasiune

Maruca, printesa care i-a inrobit inima lui George Enescu

Adevaratele povesti de dragoste se scriu cu rabdare si cu durere. George Enescu a iubit ani la rand o printesa fermecatoare, pe Maruca Cantacuzino. A fost o iubire inflacarata, presarata cu toate condimentele unei pasiuni dramatice.

Orice geniu isi are muza lui, iar a lui George Enescu s-a numit Maruca. Maruca Cantacuzino, cea care era casatorita cu Printul Mihai Cantacuzino, dar care era extrem de nefericita de mariajul sau, mai ales ca printului ii cam fugeau ochii dupa alte femei.

Sursa foto: dcnews.ro

Enescu o cunoscuse in 1907, in timpul unui concert pe care il sustinuse la Sinaia, la Castelul Peles. S-au reintalnit abia 7 ani mai tarziu, moment in care s-au indragostit nebuneste. Maruca a inceput sa il invite pe violonist la ea in salon sa sustina reprezentatii in fata protipendadei Bucurestiului acelor vremuri.

"Barbat, zeu sau demon este aceasta silueta de titan iesita din trasnet, zvelta, dar compacta ca de jasp negru? Destinul in persoana. Inainteaza spre mine fatal, irezistibil, pe cand eu merg, ca o somnambula, in intampinarea lui. Cu o stransoare fierbinte, mi-a luat mainile pe care i le-am intins cvasi inconstient... Ce s-a petrecut mai apoi? Stiu doar ca salonul s-a golit aproape imediat si ca am ramas singura cu el pana dimineata", nota Maruca Cantacuzino in memoriile sale.

Sursa foto: jurnalul.ro

Si ea era frumoasa, inteligenta, fermecatoare. Intre cei doi a inceput o relatie cu adevarat abia dupa ce Misu Cantacuzino a murit brusc, intr-un accident de masina. "In acest prim timp al legaturii noastre existau doar bucuriile grave, sacre prin amploarea si intensitatea lor. Asta este fericirea? Nu, este raul sacru care se numeste dragoste!", se confesa Enescu in jurnal.

Insa Maruca s-a indragostit si de filosoful Nae Ionescu si l-a parasit pe violonist pentru el. Dupa 7 ani de relatie, Nae Ionescu a parasit-o la randul lui, iar Maruca, disperata, si-a turnat vitriol pe fata si si-a dat foc. A salvat-o chiar George Enescu.

Sursa foto: ziarulmetropolis.ro

"Pentru mine, a iubi este grav si, mai ales, este definitiv", spunea el in timp ce dadea concerte si spera la reinsanatosirea printesei lui. S-au si casatorit, in 1937, o slujba religioasa consfintind legatura lor in cochetul apartament pe care il aveau langa Cismigiu. Cei doi sunt ingropati impreuna in cimitirul Pere Lachaise din Paris.

Sursa foto principala: jurnalul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului