Iubiri celebre

#fanny rebreanu #Liviu Rebreanu #povesti de iubire #iubiri celebre

Liviu si Fanny Rebreanu sau cum sa iubesti curat o viata intreaga

"Iti multumesc din suflet ca te iubesc: acesta e cantecul iubirii". Aceasta este, probabil, una dintre cele mai simple si mai frumoase declaratii de dragoste. Ii apartine romancierului Liviu Rebreanu, cel care a reusit sa isi iubeasca sotia dincolo de puterea de intelegere a celor apropiati.

Scriitorul Liviu Rebreanu a cunoscut-o pe actrita Fanny Radulescu la o terasa in Bucuresti. Emil Garleanu, prieten al amandurora, i-o prezentase. Aveau 27, respectiv 25 de ani. A fost momentul in care s-a aprins scanteia dragostei, o iubire profunda, care a durat o viata intreaga. Secretul lor? "Iubirea cere supunere, o supunere oarba, ca si credinta. In iubire n-ai sa fii convins niciodata, n-ai sa astepti probe niciodata. Tot ce nu e supunere si devotament nu e iubire", spunea la un moment dat Rebreanu.

Sursa foto: adevarul.ro

A iubit-o atat de mult pe Fanny incat a fost in stare ca, in momentul casatoriei, sa ii recunoasca si copilul ilegitim, o fetita in varsta de 3 ani si jumatate, pe care actrita il avea cu un alt barbat, dar care nu a vrut sa auda de ele. Gestul lui Rebreanu a fost aspru criticat de cunoscuti, mai ales ca era la limita legii, intrucat adevarata adoptie trebuia facuta pe alte cai si cu consimtamantul tatalui natural. Insa Rebreanu le-a iubit atat de mult atat pe Fanny, cat si pe Florica, fetita ei, incat a fost dispus sa comita acest fals in actul de recunoastere al copilei.

Si atat de mult si-a iubit sotia incat a fost in stare sa treaca peste iesirile ei agresive, de nevasta posesiva. Este de notorietate episodul in care Fanny a rupt o umbrela in capul actritei Puia Ionescu, care se indragostise de Liviu Rebreanu.

Sursa foto: adevarul.ro

"Te iubesc pentru ca ma iubesti: acesta este un schimb, dar nu e iubire. Te iubesc pentru ca te iubesc, si nimic mai mult; te iubesc numai pentru ca te iubesc; aici incepe iubirea. Iti multumesc din suflet ca te iubesc: acesta e cantecul iubirii. Omul indragostit nu zice: te iubesc pentru ca esti oachesa; nici: te iubesc pentru ca esti buna. Omul indragostit zice: te iubesc cu toate ca esti oachesa, cu toate ca esti buna si te-as iubi chiar daca ai fi blonda sau daca ai fi rea", marturisea Rebreanu intr-una dintre scrierile sale.

Liviu si Fanny Rebreanu s-au iubit pana la moartea lui, la 59 de ani, atunci can cel mai probabil pasiunea sa mare pentru tutun l-a rapus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare