Dragoste

#divort #casatorie #copii

Cele mai cunoscute mituri nefondate despre divort

Divortul poate fi una dintre cele mai traumatizante experiente. Daca renunti la prejudecati, poti trece mai usor peste acest moment dificil.

Intre intelepciunea populara si ce vedem in filme, divortul poate fi un iad. Exista insa mai multe mituri nefondate despre sfarsitul unei casnicii. Odata ce renunti la ideile preconcepute, poti sa treci mai usor peste divort.

Jennifer Anastasi, editor BounceBack.com, a identificat patru mituri eronate care dauneaza cel mai mult atunci cand treci printr-un divort dificil.

 

1  Divortul e prea scump

 

Momentele dificile din timpul unui divort sunt amplificate de amenintarea falimentului sau si a pierderii locuintei.
Circumstantele sunt diferite de la caz la caz, dar cea mai buna cale pentru a cheltui cat mai putin este un acord civilizat intre soti.

Daca lasati avocatii sa preia controlul situatiei, procesul de divort se poate transforma rapid intr-o gaura neagra in buget.

O discutie civilizata intre soti ii poate ajuta sa ajunga la un compromis care poate fi legiferat de catre un singur avocat cu una sau doua infatisari in fata magistratilor.

 

2  Divortul ii face pe copii sa sufere cel mai mult

 

Niciodata nu este potrivit sa amintesti cuiva care trece printr-un divort de obligatiile parentale. In cele mai multe cazuri, atunci cand cuplul care divorteaza are copii, parintii vor incerca sa-i protejze cat mai mult.

Daca ati incercat mai multe cai de impacare si divortul ramane in continuare singura solutie, acesta nu va avea un impact negativ de nedepasit pentru cei mici. Mai multe studii arata ca atunci cand copiii cresc alaturi de parinti nefericiti , care se cearta frecvent, au tendinta sa aiba mai putini prieteni si sa ia note mai mici.

Chiar daca parintii nu mai locuiesc impreuna, copiii vor aprecia faptul ca fiecare parinte incearca sa le ofere un mediu cald.

Divortul poate fi chiar benefic pentru copii atunci cand sunt supusi zilnic unui mediu toxic si chiar violentei in familie.

 

3  Divortul e mai usor atunci cand nu ai copii

 

Acest mit este valabil in cazul casniciilor care esueaza rapid, cand ambii partenerii sunt inca la o varsta la care isi pot reconstrui viata rapid.

Chiar daca un cuplu nu are copii, divortul poate fi foarte traumatizant pentru cei trecuti de 30 de ani care spera sa aiba o familie. Grijile provocate de ceasul biologic pot fi un factor de stres la fel de mare ca in cazul cuplurilor care divorteaza si au deja copii.

Durerea si stresul provocate de divort pot fi amplificate de prezenta copiilor, dar nu sunt diminuate in absenta lor.

 

4  Dupa divort, vei pierde toti prietenii comuni

 

Daca petreceai mult timp cu alte cupluri, prietenii comuni vor fi pusi in dificultate de un divort.

Prieteniile se vor schimba odata cu destramarea cuplului si ar putea fi chiar dificil sa mai petreci timpul cu unii dintre prietenii de dinainte.

Ceea ce trebuie sa stii este ca prietenii adevarati iti vor fi alaturi in momentele dificile. Atat in timpul divortului cat si dupa, prietenii care te vor sustine sunt cei care iti sunt cei mai aproape. Iar pe ceilalti poate sa ii pastreze fostul.
 

Decizia de a renunta la casnicie nu este niciodata usoara, indiferent de durata casniciei sau de numarul de copii. Daca ambii parteneri au epuizat toate celelalte optiuni, un divort civilizat, in care cuplul nu are nicio disputa majora, este situatia cea mai fericita.

Daca ai trecut deja printr-un divort, impartaseste experienta ta si raspunde la intrebarea:

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului