Dragoste

#monogamie #infidelitate #barbatul casanova

Barbatul Casanova - o eroare de calcul

Monogamia este, pentru unii barbati, o problema mare. Cercetatorii suedezi au descoperit insa ca barbatii ar putea avea o "scuza" genetica pentru infidelitate.

barbatul casanova, care nu poate mentine o relatie sentimentala de lunga durata, cu o femeie ar putea fi diferit de ceilalti barbati doar printr-o gena.

Cercetatorii suedezi de la Karolinska Institutet (Stockholm) au facut o descoperire stiintifica care le ofera barbatilor o scuza ideala pentru poligamie .

O variatie a unei gene cercetate atat la gemeni suedezi cat si la soareci de camp influenteaza productia unui hormon care afecteaza comportamentul social, potrivit oamenilor de stiinta.

Gena responsabila de instabilitatea barbatilor influenteaza secretia de vasopresina, un hormon ce favorizeaza absorbtia apei in organism. Vasopresina, cunoscuta pana acum pentru rolul antidiuretic, influenteaza si comportamentul social, spun cercetarorii.

Testele au fost efectuate pe 552 de gemeni alaturi de partenerele lor de viata. Multi dintre ei aveau si copii, insa doar o parte erau casatoriti.

Dupa analiza mostenirii genetice si a raspunsurilor la teste psihologice complexe, studiul a aratat ca cei care prezentau variatia genetica erau mai putin predispusi la casatorie si fidelitate.

Cei care prezentau variatia de doua ori in codul genetic au avut de doua ori mai multe certuri cu sotia sau iubita in cele 12 luni ale studiului fata de cei care nu o prezentau.

Barbatul Casanova
este astfel predispus la crearea unui atasament mai slab fata de partenera, insa bagajul genetic nu este singurul care trebuie luat in considerare.

In cadrul unui studiu realizat pe soareci de camp in 2004, oamenii de stiinta au reusit sa manipuleze genetic soareci de camp, inlaturand variatia genetica. In lipsa genelor soarecii au devenit complet monogami, apropiindu-se astfel de posibilitatea de a manipula chiar genomul uman.

Cercetatorii suedezi care au descoperit gena ce creeaza barbatul Casanova intentioneaza acum sa realizeze un studiu similar pentru a vedea in ce masura oxitocina, denumit si "hormonul de amor", influenteaza capacitatea femeilor de a se dedica partenerului.

Chiar daca concluziile stiintifice sunt corecte, lipsa de devotament in relatia de cuplu nu poate fi insa motivata doar de o gena.

Educatia si mediul in care creste barbatul pot influenta intr-o masura mult mai mare predispozitia lui pentru monogamie sau pentru infidelitate, spun cercetatorii.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului