Dragoste

#facebook #relatie #cuplu

5 moduri prin care Facebook-ul iti poate strica relatia

Facebook-ul a devenit, intr-un timp relativ scurt, un adevarat fenomen in mediul online. Cu multe optiuni la purtator, pe zi ce trece, aceasta retea de socializare atrage dupa sine din ce in ce mai multi adepti. Facebook-ul are insa si o latura negativa, latura care iti poate afecta tie viata intr-un mod nu tocmai placut.

Oferind posibilitatea facila de a lega noi prietenii, ai zice ca Facebook-ul este cea mai buna cale de a-ti gasi perechea. Te-ai gandit insa ca acesta ar putea sa reprezinte o amenintare pentru viata ta amoroasa Desi e greu de crezut, aceasta retea de socializare poate face „agatatul” mult mai complicat decat a fost el vreodata.

Iata cinci moduri prin care Facebook  iti poate zdruncina increderea in ceea ce priveste dragostea si sexul.

 

1 Analizarea excesiva te poate scoate din minti

 

A postat de patru ori pe „wall”-ul tau astazi. Asta inseamna ca te place?

Isi updateaza statusul constant cu remarci despre barbatii draguti de la ea din birou. Ar trebui sa te ingrijorezi ca te-a pus pe tusa?

Nu si-a mai actualizat pagina de Facebook de cand v-ati certat. Asta inseamna ca ascunde update-urile de tine? Ca este atat de deprimat incat nici de Facebook nu mai are chef sau ca este o pura coincidenta si nimic mai mult?

Daca esti suspicioasa sau nesigura pe relatia ta cu iubitul/iubita, feed-urile pe care le primesti de la Facebook nu vor face decat sa agraveze aceasta stare si sa te scoata pur si simplu din minti.

Cea mai buna solutie ar fi sa nu permiti acestui comportament obsesiv a puna stapanire pe tine, dar stim cu toti ca dragostea si pasiunea ne determina de multe ori sa facem lucruri prostesti. Astfel, vezi nu stiu ce update pe

Facebook si stai sa te intrebi daca acesta inseamna ceva pentru relatia ta sau nu. Sansele sunt foarte mari sa nu insemne absolut nimic, dar acest lucru nu impiedica nesiguranta sa isi faca meandrele in sufletul tau.

 

2 Ii vezi toate actiunile fostului pe Facebook

 

La nici o saptamana de cand v-ati despartit, ti-ai vazut fostul iubit lasandu-i un comentariu unei tipe pe „wall” multumindu-i pentru clipele frumoase petrecute  cu o seara inainte. „E rapid”, iti zici, incercand sa nu te lasi afectata.

Insa, este greu sa treci peste un tip de care te-ai despartit, mai ales daca il si vezi ca el se distreaza  in timp ce tu suferi. Facebook-ul  nu face decat „sa-ti dea o mana de ajutor” in acest sens si sa amplifice starea de rau.

Pentru a evita astfel de situatii neplacute, cel mai bine ar fi ca utilizatorii de Facebook sa aiba grija ce comentariu posteaza si cui si sa-si tempereze pornirile pentru a nu provoca suferinta fostelor iubiri.

 

3 Relatiile si despartirile sunt publice

 

In materie de Facebook statusurile precum „In a relationship” si „Single” pot da mari batai de cap daca nu stii cum sa le folosesti.

Astfel, poti trai socul ca prietenul tau ti- a dat papucii online schimbandu-si statusul in „Single” desi tu credeai ca sunteti inca impreuna sau te poti trezi cu un ex agasant care a vazut ca ti-ai pus „In a relationship”, desi el inca mai spera la o impacare.

Relatiile si despartiile pe Facebook sunt publice, acesta este cel mai important lucru pe care trebuie sa-l stii. Tocmai de aceea cand vrei sa oficializezi o idila pe Facebook  gandeste-te de doua ori inainte asupra implicatiilor gestului tau, pentru a nu-i rani pe cei din jur si pentru a nu te pune pe tine intr-o ipostaza stanjenitoare.

 

4 Facebook-ul iti inregistreaza greselile din trecut

 

Daca nu se poate abtine si ii place sa sape in trecutul tau, e posibil ca iubitul sa se uite pe toate comentarile tale de pe Facebook. Astfel, poate da peste replicile penibile de consolare pe care le-ai primit de la prietenele tale atunci cand te-ai despartit de fostul tau sau si mai rau, peste comentarile furioase pe care ti le-a lasat un barbat dupa ce i-ai dat papucii etc.

Facebook-ul salveaza tot ce ai facut tu de cand ti-ai facut profilul si pana in prezent.  Astfel, pentru a evita orice neplacere, este mai bine ca din cand in cand sa-ti verifici postarile mai vechi si sa faci curat pentru a nu lasa vreo replica care poate fi inteleasa gresit in afara contextului sa te bantuie.

 

5 Comentariile celorlalti il vor face gelos pe iubitul tau

 

Aceasta problema a Facebook-ului a dus de multe ori la despartire.

O tipa are cativa prieteni de gen masculin, care ii lasa mesaje inocente dar flatante pe „wall”. Partenerul ei,  gelos din fire, se enerveaza si de aici porneste un adevarat scandal.

Pentru a nu pati si tu la fel, atunci cand primesti genul acesta de mesaje ai grija cum raspunzi. Incearca sa pastrezi un aer prietenos dar detasat in acelasi timp pentru a-i da de inteles iubitului tau ca nu are niciun motiv sa se ingrijoreze.

 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

foto : www.dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare