Dragoste

#cuplu #copii #familie #casatorie # intemeiere familie #viata de familie

Varsta ideala pentru a te muta cu partenerul, a te casatori si a avea copii

Putine lucruri sunt mai enervante decat un prieten cicalitor sau o ruda bagacioasa care te intreba cand ai de gand sa te casatoresti, cand ai de gand sa te "cumintesti" sau cand ai de gand sa faci copii.

Desi multe persoane se inarmeaza cu zicala "Fiecare la timpul lui si al meu inca nu a venit", indiferent daca o considera sau nu adevarata, este aproape imposibil ca la un moment dat sa nu se simta fortate de "ceasul biologic" impus de stereotipiile societatii.

Chiar daca detestam astfel de intrebari cicalitoare, multi dintre noi ne punem, totusi, intrebarea: "Care este varsta potrivita pentru...?" (mutat impreuna cu partenerul, casatorit si a avea copii). Daca pe unii dintre noi ne multumim cu zicala "Fiecare la timpul lui", oamenii de stiinta au incercat sa afle cifrele exacte care indica varsta potrivita pentru acesti pasi importanti in viata.

Varsta potrivita pentru a te muta cu partenerul

Ani la rand, specialistii in psihologie si in terapie de cuplu au sustinut ca este recomandat ca partenerii sa locuiasca impreuna inainte de casatorie. Un studiu publicat in 1992 arata ca cuplurile care nu au locuit impreuna inainte de casatorie prezinta cu 46% mai multe riscuri de a divorta decat partenerii care au trait impreuna. Insa noi cercetari sociologice arata ca mutatul impreuna nu prezinta o influenta atat de mare asupra sanselor de reusita in casnicie pe cat se credea, ci ca cel mai important este, de fapt, angajamentul emotional pe care si-l ia fiecare partener. Pana una alta, exista persoane care locuiesc cu partenerii de cuplu, dar care nu-si asuma angajamentul de a "lucra impreuna" la o viata in doi.

Studiul National pentru Dezvoltare Familiala, realizat in perioada 2006-2010 in SUA, arata ca indicat este ca o femeie sa se mute cu partenerul de cuplu cand aceasta are varsta cuprinsa intre 25 si 29 de ani. O femeie cu varsta intre 25-29 de ani are sanse mari sa se casatoreasca cu barbatul cu care are o relatie amoroasa si cu care traiesc, iar casnicia prezinta o mai mare durabilitate, in timp ce tinerele care se muta cu partenerii inainte de 24 de ani ajung adesea sa se desparta in aproximativ trei ani.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare