Dragoste

#valentines day #cuplu #petrecere valentine's day #ziua indragostitilor

Valentine's Day, efecte negative asupra cuplului

In saptamanile premergatoare zilei de Sfantul Valentin exista risc mai mare de despartiri si dezamagiri, arata mai multe studii. Atentia si afectiunea din partea persoanei iubite nu se ridica adesea la asteptarile partenerului de viata, iar de aici apar dezamagirile, au loc rupturi si chiar sinucideri. Afla in continuare care sunt efectele negative ale zilei de Sfantul Valentin asupra cuplurilor.
 

Fetele ascunse ale intalnirii de Valentine's Day


Pentru multe cupluri, Valentine's Day este un eveniment presant, plin de asteptari si, adesea, de dezamagiri.

In loc ca aceasta zi sa le aminteasca celor doi parteneri cat de mult se iubesc, Valentine's Day ajunge sa fie un sacrificiu sau o concesie pe care unul trebuie sa o faca pentru a-l multumi pe celalalt. In loc ca surpriza sau darul sa fie un gest facut cu drag, este mai degraba o sarcina de care este nevoit sa se achite pentru a evita reprosurile.
 

Valentine's Day, o zi perfecta pentru despartiri


Comparativ cu orice alta luna din an, s-a constatat ca de Sfantul Valentin cresc sansele de 2.55 ori ca un cuplu sa se desparta in saptamanile de dinaintea sau dupa Valentine's Day. Rezultatele au fost publicate intr-un studiu mai vechi, din 2004.

In 2010, a doua zi dupa Valentine's Day, site-ul american ashleymadison.com a inregistrat o crestere a conturilor noi de utilizatori, atat de catre barbati, cat si de catre femei. Site-ul de socializare este destinat persoanelor casatorite dornice de o relatie extraconjugala.

Potrivit unui studiu din 1999, s-au inregistrat mai multe sinucideri in perioadele de sarbatori, unul dintre motive fiind dezamagirile in dragoste.
 

Greseli de Valentine's day in cuplu


Exista mai multe greseli facute de cei care se afla intr-o relatie, cu ocazia Zilei Indragostitilor.

1 Ideea ca trebuie sa faci ceea ce toate cuplurile se presupune ca fac de Valentine's Day: schimb de cadouri, o cina romantica, declaratii de dragoste , cereri in casatorie etc. Libertatea de actiune, insa, este mai importanta decat stereotipurile. Barbatii sunt cei mai presati, deoarece iubitele lor au asteptari foarte clare, iar ei poate prefera sa-si manifeste dragostea spontan, in mod autentic, nu sa urmeze niste pasi predefiniti.

2 O zi dificila pe care o are la serviciu partenerul de viata il poate face sa intarzie seara acasa. In oricare alta seara din an i-ai trece mai usor cu vederea acest lucru. De Valentine's Day, insa, reactia ta poate fi cu totul diferita, din cauza ca ti-ai programat cumva, in minte, cum trebuie sa decurga aceasta seara. De la nemultumirea fata de intarziere pana la cearta mai este doar un pas.

3 Daca vei compara relatia ta cu alte relatii din jur, risti sa-ti indepartezi partenerul. Poate colegul tau de serviciu pleaca cu sotia intr-un weekend la Paris , in timp ce tu cu barbatul iubit nu aveti nici macar o rezervare la restaurant. Gandeste-te ca nu stii nimic cu adevarat despre viata amoroasa a colegului tau, cunosti doar suprafata. Apoi, in mod cert aveti nevoi diferite si relatii diferite. Tu iti traiesti propria viata, in vreme ce el si-o traieste pe a lui. Creeaza propriile tale reguli, alaturi de persoana iubita si concentreaza-te asupra voastra, nu a celorlalti.

Sursa foto: skyscanner.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare