Dragoste

#inel de logodna #cerere in casatorie #logodna #cumparare inel de logodna

Tu stii care sunt regulile cand cumperi un inel de logodna?

Cumpararea unui inel de logodna constituie o tema delicata, fiind vorba despre o investitie majora intr-un bun cu valoare sentimentala si nu numai. Cu toate acestea, in prezent regulile nescrise s-au schimbat in ceea ce priveste acest obiect atat de important inainte de o nunta. Tu stii care sunt aceste reguli?


1 Ofera-ti suficient timp pentru cautare


Achizitionarea unui inel de logodna necesita timp. Este improbabil sa gasesti inelul perfect intr-o singura zi de cautari. Cand incepi sa mergi prin magazine, vei vedea tot felul de modele si te vei familiariza chiar cu notiuni de specialitate in ceea ce priveste diamantele. Greutatea, numarul de caracte, claritatea, taietura sunt cateva lucruri de care este bine sa tii cont. Nu te grabi sa iei un inel pentru ca este o investitie importanta si risti sa faci o alegere gresita daca esti presat de timp.

Daca ai un prieten care a trecut recent prin acest proces al cautarii, nu ar strica sa-l rogi sa te indrume. Uneori, sunt mari sanse sa inveti din greselile altei persoane.


2 Cat platesti pe un inel de logodna


Un inel de logodna obisnuit costa, aproximativ, cat 3 salarii medii. In prezent, insa, criza economica isi spune cuvantul astfel incat multe cupluri nu mai sunt dispuse sa cheltuiasca atatia bani. Tine cont, in primul rand, de dorintele logodnicei tale. Intreaba-o direct sau vorbeste cu cineva care poate sa o faca si afla ce-si doreste. Parerea ei este mai importanta decat ce spune lumea sau ce este la moda deoarece ea va purta acest inel si ea urmareaza sa-ti fie sotie. Cel mai adesea, inelul de logodna are pentru femei o valoare sentimentala deosebita asa ca este important sa stii cu adevarat ce-si doreste.

Bijutierii pot pune la dispozitia clientilor si inele din alte materiale decat aurul, argintul sau platina. Exista inele facute din combinatii de metale mai ieftine decat inelele traditionale. Este bine sa analizezi si aceste optiuni si sa tii cont de culoarea pe care si-o doreste viitoarea ta sotie. Chiar daca tie ti se pare frumos un inel de logodna auriu, se poate ca logodnica ta sa si-l imagineze argintiu. Inelele cu mai multe pietre mici pot costa mai putin decat un inel de logodna cu o singura piatra mare.

Intereseaza-te de promotii, discounturi sau intreaba daca exista posibilitatea negocierii. Inelele de logodna sunt bijuterii de lux, al caror pret poate fi negociat. Nu te lasa prada romantismului sau temerilor de a-ti dezamagi logodnica. Cu cat esti mai rational, cu atat ai sanse mai mari de a face o afacere buna.


3 Cat de practic este un inel de logodna


Gandeste-te la aspectul practic atunci cand ii cumperi iubitei tale inelul de logodna. Daca aceasta nu obisnuieste sa mearga cu masina personala, un inel cu o piatra prea mare, iesita in relief, ar putea fi nepotrivit si incomod in transportul in comun si, in general, in viata de zi cu zi. Daca urmeaza sa fie un inel purtat permanent, este bine sa alegi un model practic, care nu se agata in haine si nu atrage chiar toate privirile.

Sursa foto: yahoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare