Dragoste

#fericire #fericire cuplu #respect cuplu #dragoste cuplu

Top 7 lucruri care iti aduc fericirea in cuplu

Fericirea sau nivelul de satisfactie in constituie unul dintre principalele elemente care il fac pe un om sa se simpla intreg, implinit. Ceea ce-ti aduce fericirea in iubire este reprezentat de o serie de factori, priviti uneori in mod diferit de barbati si femei.

Se stie deja ca relatiile reusite, de lunga durata, sunt benefice pentru starea de sanatate a partenerilor. Care sunt, insa, factorii care asigura fericirea in cuplu ?

1 Tandretea

Specialistii spun ca tandretea constituie un ingredient important pentru longevitatea unei relatii de cuplu . Atingerile, mangaierile, imbratisarile ofera momente de intimitate si comuniune, ajutand la consolidarea cuplului.

2 Sexul

Sexul este o componenta principala a fericirii de care are parte un cuplu. Conform unui studiu al Institutului al Universitatii Indiana, barbatii si femeile se considera fericiti in viata de cuplu daca ambii au performante sexuale.

Barbatii se considera fericiti atunci cand reusesc sa-si aduca partenera la orgasm. In cazul femeilor, s-a constatat ca nivelul de satisfactie al acestora creste odata cu trecerea timpului. Cele mai satisfacute au iesit femeile care erau intr-o relatie cu acelasi partener de peste 15 ani.

Atat pentru barbati, cat si pentru femei, satisfactia sexuala se traduce prin multe saruturi si imbratisari, mangaieri, performante sexuale si partide mai dese de sex.

3 Stabilitatea relatiei de cuplu

Cuplurile de lunga durata, cu un singur partener, au fost cotate la un nivel superior comparativ cu cele in care partenerii sunt schimbati, au loc aventuri sau se trece prin divort. In Statele Unite, peste 50% dintre cupluri raman casatorite, in timp ce in Spania rata acestora ajunge la 90%.

4 Cultura locala, mentalitatea privind mariajul

Fericitea in dragoste este stras legata de societate, mentalitati si cultura locala. Conform aceluiasi studiu din SUA, japonezii sunt natia care se considera cea mai fericita in ceea ce priveste viata sentimentala si relatia de cuplu. Spaniolii si brazilienii se considera mai putin fericiti decat americanii.

5 Valori personale si convingerile de viata

Cand partenerii au aproximativ aceleasi convingeri si valori personale, exista mai multe sanse ca acestia sa fie fericiti in relatia de cuplu. "Cu cat esti mai asemanator, cu cat crezurile religioase sau backgroundul din copilarie se aseamana mai mult, cu atat ai mai multe sanse sa fii fericit in casnicie" afirma Jeff Jackson, terapeut specializat in familii si casnicie.

6 Altruismul in relatia de cuplu

Spiritul altruist la o persoana sa ajute relatia de cuplu. Atitudini si comportamente precum grija pentru familie si partener, deschiderea spre comunicare, bunavointa, toate constituie atuuri intr-o relatie de dragoste . Dimpotriva, in relatiile in care partenerii pun pe primul loc banii, s-a constatat un nivel mai mare de nefericire a ambelor persoane, arata un studiu al Universitatii Brigham Young, din Utah.

7 Respectul

Respectul constituie o componenta esentiala in reusita unei relatii. Doar prin respect reciproc se elimina riscul unor traume si suferinte fizice sau psihice, care pot avea un impact de lunga durata.

Sursa foto: romanticlovepictures.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului