Dragoste

#cuplu #fericire #casatorie #tineri casatoriti

Tinerii casatoriti nu sunt fericiti. Afla cand apare fericirea intr-o casnicie!

Viata de cuplu a tinerilor casatoriti, care ar trebui sa fie doar lapte si miere, nu este atat de dulce si euforica pe cat credeam. Se pare ca fericirea in cuplu vine mai tarziu, dupa ce febra si exaltarea nuntii apun, iar cuplul se incheaga mai bine si se asaza confortabil, la casa lui. Este concluzia unui studiu britanic, care evidentiaza faptul ca tinerii casatoriti sunt mai putini fericiti decat cei cu casnicii de lunga durata!


Al treilea an de casnicie - aisbergul fericirii in cuplu

Potrivit specialistilor, luna de miere din primul an de casnicie nu este nici pe departe aisbergul satisfactiei si implinirii in viata de cuplu. Adevarata "luna de miere" a cuplurilor casatorite pare sa inceapa abia in al treilea an de dupa depunerea juramintelor.

La inceputul casatoriei, ar trebui ca partenerii de cuplu sa experimenteze cea mai interesanta, satisfacatoare si fericita perioada din viata lor. Euforia nuntii si etapa noua in care pasesc indragostitii ar trebui sa-i urce pe o culme a fericirii, care sa-i determine, dupa ani lungi de casnicie, sa declare ca inceputul mariajului a fost cea mai frumoasa etapa din relatia lor. Din pacate, lucrurile stau putin altfel!

Specialistii au demonstrat ca perioada de inceput a casatoriei este stresanta si obositoare. Partenerii trec printr-o etapa in care se adapteaza unul cu celalalt, cu noile reguli "ale casei" si cu tot ce presupune o casnicie. Toate acestea pun o cantitate uriasa de stres pe umerii lor, care le umbreste fericirea de la inceputul casatoriei.


Fericirea in casnicie vine odata cu timpul

Potrivit cercetatorilor britanici, fericirea si satisfactia in cuplu ies cu adevarat la suprafata in viata de cuplu abia dupa al treilea an de casnicie si sunt alimentate pe masura ce trec anii. In acest interval, lucrurile incep sa intre pe un fagas normal in cuplu. Partenerii se adapteaza unul cu obiceiurile si tabieturile celuilalt si impartasesc interese si activitati comune. Certurile frecvente si stresul de la inceputul casniciei dispar, facand loc armoniei si starii de bine in sanul vietii de cuplu.

Concluziile unui studiu australian, realizat in 2012, intaresc aceasta teorie exploatata, recent, de britanici. Acestia au demonstrat, in urma unui sondaj, ca persoanele cu casatorii lungi de peste 40 de ani au manifestat grade de satisfactie si fericire mai mari decat cele care erau abia la inceputul casniciei.

Sursa foto: hds-traiteur.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare