Dragoste

# beneficii terapie de cuplu #terapie de cuplu #terapie #cuplu

Terapia de cuplu - o gura de aer benefica pentru relatia ta

Relatiile dintre oameni se schimba constant, iar relatia de cuplu nu face exceptie. Stresul cotidian, problemele de sanatate, discutiile despre educatia copiilor pot fi motive de cearta si instrainare intre parteneri. In timp, relatia de cuplu se uzeaza, problemele care nu au fost discutate suficient se pot aduna si unul dintre parteneri rabufneste aparent fara motiv.

 

Comunicarea insuficienta duce la frustrari si nemultumiri reciproce, care se pot manifesta prin schimburi taioase de replici, insingurare si lipsa aparenta a afectiunii. Toate aceste probleme se pot rezolva, in cazul in care exista disponibilitate din partea ambilor parteneri, cu ajutorul terapiei de cuplu.

Ce este terapia de cuplu?

Terapia de cuplu este ajutorul specializat pe doi soti il pot primi in mod voluntar de la un terapeut, atunci cand relatia se afla in impas. Este o metoda prin care partenerii isi pot rezolva conflictele pe care nu le pot gestiona. Terapia de cuplu presupune intrevederea cu un specialist, in prezenta caruia vor fi discutate principalele ganduri si sentimente, nemultumiri sau frustrari. Cu ajutorul ghidajului oferit de terapeut, cei doi parteneri vor incerca sa se inteleaga mai bine, sa priveasca situatia din perspectiva celuilalt si sa isi rezolve astfel problemele aparute in cuplu.

Terapia de cuplu implica si copiii?

Desi copiii sunt si ei afactati, atunci cand relatia de cuplu nu merge bine, terapia de nu implica si prezenta celor mici. Acel tip de terapie se numeste terapie de familie, iar discutiile se poarta diferit. Daca ai copii si ai decis sa mergi la terapie, ar trebui sa discuti cu specialistul posibilitatea de a face si terapie de familie. Iar asta pentru ca rezolvarea problemelor din cuplu relatia de cuplu influenteaza in mod pozitiv copiii prinsi la mijloc.

Ce probleme se discuta la terapia de cuplu?

In general, problemele discutate la terapia de cuplu se refera la lipsa comunicarii, la senzatia de singuratate in doi, nevoile emotionale neimplinite, certurile frecvente si tensiunea dintre parteneri, neintelegerile provocate de copii, relatiile extraconjugale etc.

O parte importanta a terapiei de cuplu (fara a se substitui acesteia) este terapia sexuala. Multe cupluri au probleme de natura sexuala, iar terapia de cuplu poate rezolva aceste nemultumiri.

De cele mai multe ori, problema aparenta, pentru care cuplul cauta ajutorul se dovedeste a fi doar de suprafata. In general, problemele pe care partenerii le percep, cum ar fi o aventura, neglijarea unuia dintre ei sau lipsa comunicarii, au de fapt un substrat mult mai adanc.

La terapia de cuplu se pot rezolva si traume suferite in cuplu: o boala care a afectat pe unul dintre parteneri sau pe un copil etc.

Cum va poate ajuta un terapeut de cuplu?

Daca relatia voastra se afla intr-un impas, e o idee buna sa consultati un terapeut. Terapeutul este in primul rand un specialist, antrenat sa observe comportamente si tipologii umane. El este neutru si va ascuta ambele “tabere”, actionand ulterior ca un mediator. Dupa prima sedinta (cea de evaluare), in care va incerca sa inteleaga cat mai bine situatia, natura conflictelor, originile lor, specialistul va face cateva aprecieri asupra situatiei.

In functie de acestea, va puteti decide daca intrati sau nu in terapia propriu-zisa. Terapia implica exprimarea sentimentelor cu ajutorul intrebarilor puse de specialist si primirea unor recomandari. Terapeutul va va ajuta sa vedeti si alta perspectiva decat cea cu care sunteti obisnuiti. Tot el va va sugera metode alternative de a iesi dintr-o situatie aparent problematica.

Terapia de cuplu poate insemna salvarea relatiei, de aceea este important sa nu o amani, atunci cand simti ca tu si partenerul tau aveti nevoie de ajutor. Contacteaza un specialist de la primele semne de ingrijorare. Nu te preocupa de costuri. Poti obtine un credit rapid de la Viva Credit, cu numai cateva clickuri online, pentru achitarea costului sedintelor. Important este sa rezolvi cat mai repede problemele din relatie pentru a nu fi afectati pe temen lung.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare