Dragoste

#cearta # cearta in cuplu #cuplu #viata sexuala

Subiecte de cearta benefice relatiei pe termen lung

Cearta este un lucru sanatos in orice cuplu, atata timp cat fiecare il respecta pe celalalt. Afla cateva subiecte de cearta benefice relatiei pe termen lung.

Cele mai multe certuri in cuplu pornesc de la bani, timpul petrecut impreuna sau sarcinile casnice. De multe ori, aceste certuri se repeta si nu aduc nicio imbunatatire relatiei.

Conflictul poate fi insa sanatos atunci cand stii ce subiecte sa abordezi. Afla care certuri pot avea efecte benefice asupra relatiei pe termen lung.
 

Ingijirea si educatia copiilor


Parintii care au conflicte asupra deciziilor bune pentru micutii lor sunt parinti implicati, carora le pasa de binele copiilor.

In modelul traditional al familiei, responsabilitatile pentru ingrijirea si educatia copiilor reveneau mamei. Pe masura ce tatii vor sa se implice mai mult, conflictele apar in mod natural si nu sunt un motiv de ingrijorare.

Atata vreme cat intentiile fiecaruia tin de acelasi scop, binele copiilor, aceste certuri pot fi benefice.
 

Problemele de sanatate


Barbatii casatoriti au o speranta de viata mai lunga decat celibatarii. Motivul? Au o partenera care ii bate la cap sa mearga la medic atunci cand au probleme.

Certurile cu privire la sanatate nu sunt insa doar unidirectionale. Intr-o relatie fericita , sanatatea partenerului este mai importanta decat o cearta sau doua. Certurile cu privire la alimentatia sanatoasa sau la nevoia de miscare pot avea un efect bun asupra sanatatii ambilor parteneri pe termen lung.

 

Viata sexuala in cuplu


Daca fiecare vrea sa imbunatateasca viata sexuala in cuplu, conflictele nu vor intarzia sa apara. Acestea sunt insa perfect normale, atata vreme cat respectul si dragostea pentru partener nu sunt afectate de insulte personale sau replici dureroase.

Diferentele de opinie cu privire la cele mai bune pozitii sau la modul in care partenerul te poate satisface mai bine sunt un subiect bun de discutie. Atunci cand discutiile despre sex dispar, este foarte posibil ca si pasiunea din dormitor sa dispara o data cu ele.
 

Orele suplimentare


Cariera este pentru multi un scop in sine, dar nevoile financiare joaca si ele un rol important in decizia de a accepta sa faci ore suplimentare la locul de munca.

Timpul suplimentar petrecut la serviciu este insa timp pe care furi din relatia de cuplu. Cand un partener se simte neglijat este recomandat sa poarte o discutie pe aceasta tema, chiar daca stie ca asta se va transforma intr-o cearta.

Un conflict la momentul potrivit poate preveni o lunga perioada de resentimente intre parteneri.
 

Modul in care va certati


Un alt subiect de cearta ce poate fi benefic relatiei tale este chiar modul in care te certi cu partenerul. In mod ideal, conflictele in cuplu sunt punctuale si nu sunt lasate nerezolvate.

Fiecare simte nevoia sa fie ascultat. Daca partenerul iti reproseaza ca nu simte ca ii dai atentia si consideratia ta in timpul unei discutii in contradictoriu, tine cont de aceasta observatie.

Certurile sunt inevitabile in orice relatie pe termen lung, dar modul in care alegi sa rezolvi parerile contradictorii cu partenerul conteaza foarte mult pentru sanatatea relatiei.

Sursa foto: Psikolojitrend.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare