Dragoste

# dragoste online #sentimente.ro #studiu #dragoste #sentimente

STUDIU! Tot mai multi romani isi cauta dragostea online

 

 

Tot mai multi romani care sunt singuri si doresc sa-si gaseasca un partener apeleaza la platformele de dating online. Potrivit unui studiu realizat recent de Sentimente.ro 70% dintre cei singuri folosesc insa cel putin o platforma de dating, in timp ce doar 26% dintre persoanele singure cauta un partener in offline. Potrivit aceluiasi studiu doar 43% dintre respondenti sunt dispusi sa incerce o varianta care sa le combine pe cele doua.

Desi isi fac prieteni cu usurinta (59%), romanii considera ca acestia, oricat de multi sau de apropiati ar fi, nu pot suplini lipsa unui partener de viata (81%). Mai mult decat atat, sondajul Sentimente.ro arata ca 82% dintre utilizatorii site-ului au, la randul lor, cel putin un prieten singur. Doar 12% dintre acestia apeleaza la apropiati pentru a-si gasi un partener, cei mai multi fiind dispusi sa faca acest pas online si offline. De asemenea, utilizatorii site-ului au precizat 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel putin o platforma de dating si o considera o metoda eficienta pentru a cunoaste pe cineva. 54% dintre respondenti au precizat ca au cel putin un prieten care si-a cunoscut partenerul de viata printr-un site de dating.

Un avantaj important pentru cei care utilizeaza platformele speciale si site-urile de matrimoniale il reprezinta tocmai faptul ca o acestea ofera posibilitatea de a cunoaste pe cineva in profunzime inainte de a face pasul catre o relatie. 95% considera ca este esential sa fii si prieten cu partenerul de viata, iar 86% spun ca de la prietenie la dragoste este doar un pas. O legatura stransa poate fi si raspunsul unei relatii apropiate chiar si dupa ce cuplul se desparte, mai arata sondajul, 65% dintre respondenti fiind de parere ca dupa dragoste poate exista prietenie.

In alegerea platformei de dating potrivite, utilizatorii mentioneaza printre cele mai importante aspecte notorietatea, numarul de membri, relatia buna cu echipa de suport, facilitatea folosirii platformei.

Potrivit sondajului, cei care folosesc deja Sentimente.ro ar recomanda sau au recomandat deja prietenilor site-ul datorita faptului ca aici considera ca exista o mai mare probabilitate sa-si gaseasca un partener. Felul pozitiv in care au interactionat cu alti utilizatori, chiar daca discutiile nu s-au concretizat intr-o relatie, i-a ajutat sa-si largeasca cercul social. La cei cu varsta de 45-50 de ani si peste am observat ca aceasta componenta de socializare este foarte importanta”, a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte fondator Sentimente.ro.

Sondajul a fost realizat in perioada 15-30 iulie 2019, online, pe un esantion de 1155 de persoane, membri ai Sentimente.ro, femei (40%) si barbati, cu varsta medie 36 de ani, interesati de casatorie (57%), o relatie serioasa (25%), prietenie (14%) si flirt (4%).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii