Dragoste

#intlniri #casatorii #relatii #sentimente # studiu sentimente.ro #sentimente.ro

STUDIU! Romanii care-si cauta dragostea online, tot mai pregatiti sa se intalneasca in offline

Tot mai multi romani isi cauta dragostea online. Daca in trecut erau reticenti in ceea ce priveste intalnirile cu persoane din mediul online in viata reala, acum lucrurile s-au schimbat. Potrivit unui sondaj, peste 85% dintre utilizatorii celui mai mare site de dating din Romania, doresc sa iasa la o intalnire in mediul offline.

 

Rezultatele unui sondaj Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din Romania, arata ca 85% dintre utilizatori sunt pregatiti sa se intalneasca in offline cu o persoana cunoscuta pe site. Pentru a avea incredere intr-un site de dating, acestia spun ca au nevoie de cativa indicatori, usurinta comunicarii – atat cu alti utilizatori, dar mai ales cu reprezentanti ai site-ului-, notorietatea si recomandarile altor persoane fiind printre cei mai importanti.

82% dintre utilizatori sustin ca se simt confortabil pe Sentimente.ro, procentul fiind intr-o crestere continua in ultimii ani. 85% vor sa se intalneasca cu o persoana cunoscuta pe site-ul de dating. Mai bine de 65% dintre cei care au raspuns la sondaj au iesit deja la o intalnire in offline. Cel mai important factor in luarea deciziei de a se intalni cu o alta persoana este tocmai faptul ca utilizatorii considera Sentimente.ro un site serios. Contribuie la acest lucru si numarul mare de persoane care s-au inscris pe site la recomandarea unui prieten, dar si notorietatea acestuia.

„In ultimii doi ani am adus imbunatatiri considerabile si constante atat in procesul de comunicare directa dintre echipa si utilizatori, printr-un serviciu de customer support eficient, cat si in mecanismele de siguranta si nu numai – blocarea altor utilizatori, sistem de alerta la folosirea unui limbaj licentios, algoritmii de inteligenta artificiala care calculeaza compatibilitatea dintre membri pe baza profilului, dar mai ales a interactiunii de pe site. Acest lucru a fost remarcat si apreciat de utilizatori, avand in vedere numarul de inscrieri in baza recomandarilor, dar si cresterea interactiunii intre membrii Sentimente.ro”, a precizat Flori Dragomir, vicepresedinte si co-fondator Sentimente.ro.

Indicatorii increderii intr-un site de dating

60% dintre cei care au raspuns la sondajul Sentimente.ro au declarat ca lipsa informatiilor despre persoanele cu care interactioneaza ii fac sa se simta nesiguri, avand mai multa incredere in cei care isi completeaza profilul in detaliu. Printre ingrijorarile cel mai des enumerate se afla: suspiciunea ca informatiile personale furnizate in profil sa fie false, ca persoana cu care vorbesc sa fie casatorita, ca aceasta sa minta in privinta trasaturilor sale fizice, dar si teama ca nu cumva chiar ei sa nu se ridice la nivelul asteptarilor altor utilizatori. Cele mai multe probleme in aceasta privinta si le fac barbatii cu varsta cu cuprinsa intre 20 si 35 de ani.

„Temerile utilizatorilor din online le oglindesc pe cele resimtite in offline. Cei care cauta un partener pe Sentimente.ro sustin in proportie de peste 90% ca nu mint in completarea profilului, insa multi nu exclud posibilitatea ca alte persoane sa o faca. Pe de alta parte, cei care recunosc ca nu au spus adevarul in completarea profilului mint in privinta unor informatii care, considera ei, le-ar putea aduce dezavantaje in legarea primelor conversatii: inaltime, greutate, varsta, lucruri care nu sunt esentiale, dar care ii fac sa se simta mai siguri pe ei daca sunt cosmetizate”, a explicat Flori Dragomir.

Potrivit utilizatorilor care au raspuns la sondaj, seriozitatea unui site depinde de numarul de membri (20%), recomadarile altor persoane si povestile de succes (21%), notorietate (23%), interactiunea cu echipa site-ului prin Customer Support, dar si datele de identificare (sediu, numere de telefon de contact, existenta si viteza de raspuns in Social Media etc) – 15%. Mai mult decat atat, cei care au un profil pe Sentimente.ro se simt protejati datorita procedurii simple prin care pot bloca un alt utilizator al site-ului (47%).

Ce sa NU spui pe un site de dating

Pentru a evita persoanele nepotrivite, exista cateva masuri pe care utilizatorii sunt sfatuiti sa le ia: evitarea oferirii de date personale in conversatii – adresa de acasa/de la locul de munca, date despre calatorii viitoare, informatii financiare. De asemenea, se recomanda alegerea unui loc public pentru primele intalniri, anuntarea unei persoane de incredere despre intalnire, raportarea si/sau blocarea utilizatorului atunci cand acesta foloseste un limbaj indecent, este prea insistent sau cand se descopera ca anumite informatii din profil nu sunt conforme cu realitatea.

„Pentru a veni in intampinarea utilizatorilor nostri, trimitem e-mailuri periodic cu sugestii vizavi de semnele care ar trebui sa-i puna pe ganduri. Exista un ghid si pe site, la care pot apela cu incredere, fiind in permanenta revizuit si actualizat. In plus, incurajam raportarea oricarei forma de abuz – de la limbaj licentios pana la tentative de frauda sau propuneri care nu au legatura cu prezenta pe un site de dating. Astfel, gradul de incredere a crescut din 2017 pana astazi cu 20%, la fel si numarul celor care aleg sa se intalneasca in offline cu persoane intalnite pe site”, a declarat Flori Dragomir.

Media anuala a raportarilor este de 1% din numarul total al utilizatorilor activi, iar 35.000 de persoane se afla online zilnic pe site. Cele mai multe raportari se refera la limbaj nepotrivit, licentios, iar persoanele in cauza sunt in general barbati, cu varsta cuprinsa intre 30 si 45 de ani.

“Un lucru elocvent si un sistem de referinta pentru noi in ceea ce priveste confortul si gradul de incredere al utilizatorilor este si cresterea ratei de succes. Am ajuns astfel la o medie de 10 conturi sterse zilnic ca urmare a faptului ca membrii respectivi si-au gasit pe cineva pe Sentimente.ro. De altfel, potrivit statisticilor facute pe baza declaratiilor utilizatorilor, daca se ajunge la casatorie, acest lucru se intampla in mai putin de 1 an de la prima discutie avuta pe site”, a conchis vicepresedintele Sentimente.ro.

La sondajul Sentimente.ro au raspuns 1129 de persoane, din mediul rural si urban, cu varste cuprinse intre 18 si 60 de ani, 40% femei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului