Dragoste

#relatii #dragoste #despartire

STUDIU Femei vs barbati: cine sufera mai mult si cine isi revine mai repede in caz de despartire

Femeile sufera intens, dar isi revin repede dupa despartirea de partener, comparativ cu barbatii. Afirmatia le apartine cercetatorilor de la Universitatea Binghamton, din New York!

Oamenii de stiinta au identificat, in urma studiului la care au luat parte pestre 5.000 de persoane din 96 de tari, motivul ca femeile investesc din punct de vedere emotional mai mult intr-o relatie decat barbatii.

„Pur si simplu, femeile au evoluat astfel incat se implica puternic, dar privesc si mult mai rational o relatie decat o fac barbatii. Pentru ele, o aventura romantica se poate lasa cu noua luni de sarcina, in vreme ce barbatul iese din schema la scurta vreme”, a declarat Craig Morris , autorul principal al studiului, citat de marieclaire.fr.

Barbatii, in schimb, sunt mai incapatanati in aceasta privinta, astfel ca pierderea unei femei pe care o considerau o partida buna o pot resimti luni si chiar ani. „Barbatul va simti profund pierderea pe o perioada foarte lunga de timp si isi va reveni greu pentru a porni din nou in lupta de cucerire a unei alte persoane sau, si mai rau, va considera ca cea pe care a pierdut-o este de neinlocuit”, a conchis Craig Morris.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii