Dragoste

#Ziua Iertarii # Global Forgiveness Day #romani iertare #romani relatii

STUDIU Ce nu iarta romanii intr-o relatie

76% din romanii singuri considera ca intr-o relatie este esential sa ierti. Cu toate acestea, daca este ceva peste care acestia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea partenerului, arata un studiu Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din Romania.

Mai bine de jumatate din membrii Sentimente.ro care au raspuns la acest sondaj spun ca, intr-o relatie, sunt deopotriva si cei care iarta, dar si care se gasesc in ipostaza de a fi iertati. Un procent semnificativ, 46%, considera ca totusi ei sunt cei care iarta mai mult intr-o relatie. Printre lucrurile usor de iertat se numara micile neintelegeri de zi cu zi, greselile involuntare, indiferenta, minciunile, ba chiar si flirtul nevinovat, desi de un procent destul de mic (4%).

Daca este ceva insa peste care acestia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea. 77% o considera de neiertat si spun ca nu ar putea trece peste o astfel de greseala a partenerului. Dintre cei care sunt atat de categorici, jumatate au declarat ca se afla pe site-ul de dating pentru ca isi doresc sa se casatoreasca. Un procent similar afirma ca nu are regrete fata de felul in care a tratat infidelitatea partenerului in relatiile trecute.

Mai indulgenti sunt acestia chiar si cu violenta, fie aceasta verbala sau fizica – 46% spun ca nu ar putea suporta un astfel de comportament intr-o relatie, in timp ce 53% considera ca lipsa respectului este de asemenea un punct de cotitura. In procente similare de 40%, utilizatorii spun ca nu ar putea suporta jignirile in public, dar nici ca partenerul sa se poarte urat cu copiii.

Intoleranta fata de infidelitate se explica si prin faptul ca persoanele singure, care au raspuns la acest sondaj, considera ca, daca partenerul/partenera a calcat stramb o data, o va face din nou. Astfel 79% din respondenti spun ca infidelitatea nu este o greseala unica. Tocmai de aceea, chiar si cei mai intelegatori spun ca, desi iertarea este importanta intr-o relatie, aceasta nu trebuie sa fie neconditionata, ci are nevoie de niste limite clare (85%). De asemenea, chiar privind in urma la propriile relatii, persoanele singure considera, in proportie de 60%, ca nu ar fi trebuit sa fie mai iertatoare in trecut.

“Observam de la an la an mai multa determinare in randul persoanelor singure care se inscriu pe Sentimente.ro. Acestea sunt decise sa nu repete greselile relatiilor anterioare, indiferent ca vorbim de casnicie sau nu, si sa inceapa o relatie sincera. Tocmai pentru ca au aceleasi asteptari si de la cei pe care ii intalnesc pe site-ul nostru de dating, relatiile capata contur sau nu de la primele intalniri. Asa se explica numarul insemnat de casatorii care au avut loc la cateva luni de la prima intalnire”, a declarat Flori Dragomir, vicepresedinte fondator Sentimente.ro.

Sentimente.ro este cel mai mare (conform Trafic.ro) si cel mai vechi site de dating din Romania. De peste 16 ani, misiunea site-ului este de a-i ajuta pe membrii sai sa gaseasca dragostea. Sondajul Sentimente.ro a fost realizat online in luna august, cu ocazia Zilei Globale a Iertarii, care se sarbatoreste din 1994 pe 27 august. Esantionul a fost format din 1.500 de persoane, 65% barbati, 35% femei. 45% din acestia au declarat la inscriere ca se afla pe site-ul de dating pentru a gasi un partener pentru casatorie, in timp ce 25% au precizat ca isi doresc o relatie serioasa sau 20% o relatie de prietenie.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii