Dragoste

# tradare relatie #relatie #pozitie somn #cuplu

Spune-mi in ce pozitie dormiti ca sa-ti spun ce transmite acest lucru despre relatia voastra

Limbajul trupului exprima multe caracteristici despre o persoana. Pozitiile pe care le adopti in timpul somnului nu fac exceptie de la acest lucru. Si ce poate fi mai interesant decat sa iti analizezi relatia cu partenerul in functie de pozitiile in care dormiti? Iata ce semnifica fiecare pozitie in parte!

Pozitia de tip "lingura"

Daca dormiti imbratisati, pe o parte, cu corpurile indreptate catre aceeasi directie, inseamna ca adoptati pozitia de tip lingura. Aceasta reprezinta intimitate, siguranta, semnificand faptul ca nu va puteti desparti unul de altul.

Cel mai frecvent aceasta pozitie este intalnita la persoanele care se afla de putin timp intr-o relatie. Iar in cazul in care femeia este cea care se afla in spate si isi imbratiseaza partenerul, aceasta pozitie poate trada si putina posesivitate.

Pozitia unei imbratisari protectoare

Aceasta pozitie de somn este caracterizata prin asezarea partenerului de sex masculin pe spate si cu fata orientata in sus, si a partenerei de sex feminin cu capul sprijinit pe umarul sau pieptul acestuia.

Daca adoptati aceasta pozitie in timpul somnului, aceasta dezvalui cateva trasaturi interesante despre caracterul si nevoile fiecaruia dintre voi. Pozitia barbatului indica o oarecare superioritate si incredere in sine, pe cand pozitia femeii sugereaza dependenta si supunere. Totusi, o astfel de relatie se poate transforma cu putin efort intr-o relatie sanatoasa si de durata.

Pozitia spate in spate, dar cu atingerea posteriorului

In cadrul acestei pozitii, tu si partenerul va aflati cu spatele unul la celalalt, fiecare pastrandu-si propria zona a patului, insa posteriorul vostru se atinge. Aceasta este cel mai frecvent intalnita la cuplurile care sunt impreuna de mult timp.

Aceasta pozitie sugereaza faptul ca sunteti un cuplu increzator, ca stiti sa va pastrati independenta si ca, in acelasi timp, va doriti sa ramaneti conectati din punct de vedere intim.

Pozitia spate in spate, fara atingeri

Aceasta pozitie poate insemna ca legatura dintre parteneri s-a deteriorat. Acest lucru este cauzat fie din cauza diferentelor de caracter, fie poate fi o perioada de moment, cauzata de stres si oboseala. Exista insa si cupluri care adopta aceasta pozitie de dormit insa se inteleg foarte bine si pot avea o relatie de durata. Acestia din urma se trezesc mai odihniti si interactioneaza mai bine pe parcursul zilei.

Pozitia unei imbratisari complete

In aceasta pozitie, atat tu cat si partenerul tau dormiti complet imbratisati, bratele si picioarele fiind incrucisate. Aceasta pozitie semnifica faptul ca nu va puteti satura unul de altul. Nici macat in timpul somnului.

Aceste cupluri au reusit sa construiasca o relatie puternica in care cei doi parteneri au constant grija unul de celalalt.

Sursa foto: healthandfitness.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii