Dragoste

#terminare relatie #despartire partener #sfaturi despartire #relatie #despartire

Spune-i "Adio!" fara scandal

O relatie este frumoasa si romantica la inceput, dar exista cazuri in care lucrurile se modifica pe percurs. Pentru a evita certurile si dezamagirile, cea mai buna solutie este separarea. Iata cum iti poti parasi partenerul, fie ca iti este iubit sau sot, rapid si intr-un mod cat se poate de civilizat.

Priveste-l in ochi

Cel mai bun mod de a-i spune "adio" iubitului tau este atunci cand sunteti fata in fata. Cu siguranta, acesta nu va fi un lucru tocmai placut, dar este cel mai corect. Dar nu acasa, ci intr-un loc public, cum ar fi o cafenea sau un parc. Cu siguranta aici nici unul, nici altul nu va indrazni sa ridice tonul sau sa arunce vorbe urate.

Discutati la telefon

In cazul in care nu ai suficient curaj sa il privesti in ochi atunci cand ii dai vestea despartirii, suna-l si spune-i totul direct. In acest fel, te vei simti mult mai confortabil, fara teama de a-ti exprima gandurile in mod deschis. Conversatia trebuie sa fie scurta si plina de tact. In niciun caz nu il anunta ca vrei sa va separati dandu-i un sms. Mesajul prea scurt poate avea un efect violent.

Trimite-i un e-mail

Aceasta este una dintre modalitatile cele mai politicoase si oficiale prin care poti sa informezi o persoana de faptul ca vrei sa te separi de ea. Atunci cand compui un mail ai suficient timp pentru a te gandi bine la toate lucrurile pe care vrei sa i le spui: ce nu mai merge bine, ce te deranjeaza la relatia cu partenerul. Este cel mai civilizat mod de a spune "Adio!".

Nu cauta scuze

Odata ce ai ales sa-l parasesti, nu mai exista cale de intoarcere. Cand ai luat decizia sa va despartiti insemna ca ai cumulat o serie de nemultumiri legate de relatia voastra, care iti aduce mai multa tristete si nefericire decat bucurie. De aceea, este important sa precizezi clar care sunt toate motivele pentru care ai luat aceasta decizie. Evita agresivitatea in limbaj si jignirile.

Nu te intoarce

A fost grea despartirea, dar multa lume spune ca impacarea e dulce. Nu pica in capcana asta. E posibil ca nu dupa multa vreme sa iti reintalnesti fostul partener, iar acesta sa incerce sa te recucereasca. Aminteste-ti clar motivele reale pentru care ai decis sa va separati si gandeste-te de ce ar merita sa-i mai acorzi inca o sansa. Cu siguranta nu se va schimba, iar partile lui rele iti vor provoca in continuare suferinta si dezamagiri.

Sursa foto: magazine.foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare