Dragoste

#cuplu #relatie de cuplu #probleme cuplu

Solutii pentru 4 dintre cele mai intalnite probleme in cuplu

Toate cuplurile se confrunta cu probleme, mai devreme sau mai tarziu, insa relatiile care trec proba timpului sunt cele in care exista un interes mai mare fata de solutii. In casniciile reusite, partenerii iau in serios problemele de cuplu chiar si inainte ca acestea sa apara. Acestia se documenteaza din carti si de pe internet, merg la consiliere, observa detaliile de la alte cupluri fericite din jur sau pur si simplu invata din propria experienta.

Este important sa stii ca aceste probleme pot aparea oricand si sa ai pregatite deja strategiile prin care le eminini de la inceput. Iata solutii pentru 4 dintre cele mai intalnite probleme in cuplu.


1 Comunicarea deficitara in cuplu


Ne facem o programare cand vrem sa cerem o marire de salariu sau stabilim o intalnire cu un prieten cand trebuie sa-l rugam ceva important. Insa, in cuplu, multi oameni devin neglijenti: vorbesc cu partenerul de viata in timp ce butoneaza telecomanda sau au o discutie grabita din cauza ca intarzie copilul la scoala. O comunicare eficienta nu poate exista acolo unde apar mereu factori disturbatori. Stabileste niste reguli pentru comunicarea in cuplu.

Inchide televizorul si telefonul sa nu fiti intrerupti. Asculta-ti partenerul si asteapta-ti randul sa vorbesti. Mergi cu partenerul de viata intr-un loc public unde nu puteti sa ridicati vocea. Evita cuvinte care distrug receptivitatea celuilalt, precum invinuirile de tipul "tu intotdeauna faci chestia asta". Controleaza-ti miscarile corpului pentru ca limbajul nonverbal poate lucra impotriva ta. Nu-ti taia unghiile si nu privi in podea ca si cum ti-ai ignora partenerul.


2 Problemele de cuplu legate de sex


Ia sexul in serios deoarece acesta, desi este o componenta esentiala in orice relatie reusita, poate fi ignorat adesea. O viata sexuala implinita reprezinta unul dintre factorii de baza ai longevitatii unui cuplu. Discuta deschis cu partenerul tau despre tot ce aveti nevoie sa stiti privind siguranta, sanatatea si satisfactia personala. Fa-ti timp pentru sex. Pe masura ce trec anii, acesta nu va mai fi o prioritate si este nevoie sa-l incluzi intentionat in program.


3 Banii, o problema majora a cuplurilor


Banii sunt una dintre problemele majore intr-o relatie si singura modalitate de a evita toate dificultatile o reprezinta sinceritatea si responsabilitatea. Partenerii care sunt sinceri cu privire la situatia lor financiara cand intra intr-o casnicie, cei care discuta cu hartiile pe masa despre investitii, salarii si credite au cele mai mari sanse sa nu-si distruga relatia din cauza banilor.

Intr-o relatie, este vital ca partenerii sa ia decizii impreuna in privinta gestionarii bugetului. Fa planuri de scurta durata si de lunga durata. Stabileste responsabilitati, dar si beneficii. Ia in calcul intotdeauna nevoile finaciare are cuplului si familiei, incluzandu-i si pe parinti. In timp, acestia vor avea nevoie de un suport financiar consistent.


4 Lipsa de incredere in partener


Suspiciunile care planeaza asupra partenerului de viata erodeaza relatia in timp si o distrug. Increderea reciproca trebuie pastrata permanent, prin adoptarea unui comportament corect. Fii consistent in grija ta pentru celalalt, fii punctual si respecta-ti promisiunile. Nu minti cu scuza ca era o minciuna nevinovata. Fii corect si obiectiv in relatia cu persoana iubita. Controleaza-ti emotiile. Respecta limitele celuilalt. Fii un bun ascultator si evita sa rostesti cuvinte dureroase.

Sursa foto: fertility-health.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare