Dragoste

#relatie de succes #sfaturi relatie #relatie

Sfaturi practice pentru o relatie de succes

Poate ca ati mai auzit pana acum spunandu-se ca rutina si timpul distrug o mare parte din relatii, insa acest lucru poate fi schimbat. Un cuplu trece prin diverse momente, certuri, impacari. Constant o relatie se schimba, si nu neaparat in rau. Dedicand atentie, energie, iubire si timp, un cuplu poate reusi sa aiba o relatie de lunga durata si de succes. Sa vedem impreuna cateva sfaturi pentru a avea o astfel de relatie.

 

1. Bucurati-va de cat mai mult timp petrecut impreuna. Nu lasati ca obligatiile cotidiene sa va fure zambetul. Iubirea are mereu nevoie sa se alimenteze cu surprize, cadouri, atentie, iluzii, gesturi de afectiune. O putem compara cu un copil cu inima mereu deschisa. Incercati intotdeaua sa evitati lipsa de respect, negativitatea si vulgaritatile. Radeti impreuna si incercati sa veselia sa dainuie in relatia voastra.

2. Spuneti stop rutinei. Exista rutine care fac viata sa fie plictisitoare, dar exista si rutine care sunt necesare in viata cotidiana. Faceti lucruri pe care nu le mai faceti de obicei, pentru a renunta astfel la rutina. Mergeti in vacante fara a planifica acest lucru, nu mai mergeti in aceleasi locuri. Sa nu transformati relatia dumneavoastra intr-o colivie in care nu poate patrunde nimic nou.

3. Exprimati-va dragostea. Este necesar ca intotdeauna sa va exprimati dragostea fata de jumatatea voastra. Chiar si atunci cand sunteti casatoriti sau relatia este una serioasa, nu priviti persoana de langa voi ca pe o proprietate. Acea persoana va este alaturi in orice situatie si va iubeste neconditionat.

Iubirea capata o dimensiune si mai puternica atunci cand ambii parteneri isi ofera timp pentru a sarbatori iubirea, cand isi ofera timp, cand se prijina reciproc indiferent de stituatie, cand incearca sa fie uniti pentru a depasi orice moment si atunci cand se pun unul in locul celuilalt. Iubiti-va mult! Pentru a mentine flacara pasiunii mereu aprinsa, apelati la maraton forte sau natural potent.

4. Creati-va o viata proprie. Chiar si atunci cand iubirea atinge cote maxime sa va ganditi la faptul ca nu toate necesitatile afective pot fi satisfacute de catre jumatatea voastra. Relatia voastra va avea radacini stabile, doar daca fiecare dintre voi continua sa fie o persoana fericita si nu in ultimul rand independenta.

Este foarte important sa aveti confidenti, complici si prieteni de ambele sexe si sa petreceti cu acestia o mare parte din timpul vostru pentru a asculta, invata lucruri noi si pentru a va descarca sufletul. Pentru a avea o relatie de succes lasati momente de respiro intre voi.

5. Niciodata sa nu va temeti de conflicte. Contradictii, discutii si certuri vor exista oricand, chiar si atunci cand dragostea voastra este mai presus de orice. Insa, cel mai important este sa spuneti mereu ceea ce va deranjeaza si ceea ce nu va convine, pentru a putea preveni in felul acesta aparitia frustrarilor si a ranchiunii. Contradictiile pot fi privite ca fiind o oportunitate pentru a construi o baza solida a relatiei, pentru a va cunoaste mai bine si pentru a invata lucruri noi. Cereti iertare fara sa va fie teama! Tensiunea este eliminata prin iertare.

6. Sa nu uitati niciodata faptul ca formati un cuplu. Iar acest lucru presupune sa va bucurati de fiecare zi impreuna, sa va acceptati cu bune si rele, sa luati decizii de comun acord, sa va reinventati. Sprijiniti-va reciproc! Impartasiti mereu momente pline de sensibilitate, complicitate si mai ales fericire. Dragostea si angajmentul trebuie sa fie intotdeauna mai presus de dispozitii si circumstante pentru a nu uita niciodata motivul pentru care sunteti impreuna.

Iubirea este cel mai pretios lucru. Ea va ajuta sa aveti o relatie stabila, de lunga durat si de succes. Protejati-o cu grija atunci cand o gasiti. Iubiti-va mult!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii