Sfaturi in dragoste de moda veche din romanele lui Jane Austen

Dragoste

#sfaturi dragoste #cupluceartarelatie #relatie #jane austen #romanele #romane jane austen

Sfaturi in dragoste de moda veche din romanele lui Jane Austen

In ultimii ani oamenii isi caute perechea pe site-urile de dating sau prin intermediul aplicatiilor pentru mobil. Chiar daca tehnologia a accelerat pana si in sectorul dragostei, exista inca lucruri care nu s-au schimbat foarte mult din secolul al XIX-lea, cel in care romanele lui Jane Austen pareau sa aiba toate raspunsurile despre romantism.

Iata, asadar, cateva sfaturi in dragoste desprinse din volumele celebrei autoare, care desi sunt de moda veche, sunt inca de actualitate daca iti doresti o relatie serioasa si implinita!

Nu judeca o carte dupa coperta

Chiar daca ai initial tendinta sa pui mare pret pe prima impresie, incearca sa nu cazi in capcana superficialitatii. In "Mandrie si prejudecata", domnul Darcy o caracterizeaza la inceput pe Lizzie Bennett fiind "cu greu suportabila" si "nu indeajuns de frumoasa incat sa il tenteze", pentru ca ulterior sa ajunga sa o indrageasca.

Ramai cu picioarele pe pamant

In "Ratiune si simtire", personajul Marianne Dashwood este sortita sa ramana singura pentru mult timp, intrucat nimeni nu raspunde pretentiilor ei. "Cu cat stiu mai multe despre lume, cu atat sunt mai convinsa ca nu voi gasi un barbat pe care sa il pot iubi cu adevarat. Cer atat de mult!", se confeseaza ea mamei sale.

Ai grija sa nu cazi prada standardelor exagerate si incearca sa nu iti limitezi singura sansele de a gasi marea dragoste.

Ciorba reincalzita nu are acelasi gust

In "Parcul Mansfield", dupa ce a fost respinsa de catre domnul Crawford, Maria Bertram se casatoreste din interes. Mai tarziu, isi reintalneste prima dragoste si au o aventura, care duce la decaderea si umilinta ei.

De cele mai multe ori, relatiile care nu au functionat o data, nu vor functiona nici a doua oara. Cu atat mai mult cu cat sunt si alte persoane implicate, fa tot posibilul sa nu le ranesti prin gesturi nesabuite care nu ar putea sa-ti aduca altceva decat suferinta.

Dragostea poate fi uneori chiar in fata ta

Emma, personajul principal din romanul cu aceslasi nume, este atat de preocupata sa se amestece in treburile altora, incat nici nu il observa pe prietenul ei de-o viata, domnul Knightley, pana cand o alta femeie isi exprima interesul fata de acesta.

Perechea potrivita pentru tine poate fi oriunde, poate fi chiar foarte aproape si este posibil sa nu o observi. Asadar deschide bine ochii si intreaba-te daca nu cumva iubesti deja pe cineva foarte apropiat tie, fara sa ii deschizi usa in viata ta.

Sursa foto: fanpop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului