Dragoste

#parinti #divort #traditii #an nou #planuri #craciun #confuzie #armistitiu

Sfaturi de sarbatori pentru parinti divortati

Sarbatorile de iarna au menirea de a aduna laolalta intreaga familie. In unele situatii,  din cauza ca parintii sunt divortati,  petrecerea sarbatorilor in familie devine imposibila. Primii care au de suferit sunt copiii. Acestia se gasesc pusi in postura incomoda de a se "imparti" intre doua case si doua familii, de Craciun si Revelion, asadar devin confuzi si chiar frustrati de absenta celuilalt parinte.


Iata cateva sfaturi utile prin care sa asigurati copilului sarbatori frumoase si linistite, in ciuda faptului ca sunteti separati!

 

Faceti un armistitiu de sarbatori!

In cazul in care nu te-ai despartit in conditii amiabile de partenerul de viata, este important sa va puneti iar la masa negocierilor si a comunicarii. Faceti un armistitiu de dragul si pentru binele copilului vostru, care are nevoie de amandoi in viata lui.


Daca reusiti sa treceti peste probleme si petreceti sarbatorile impreuna, nu veti face decat bine copilului, care va resimti din plin spiritul acestei perioade magice si bucuria de a fi alaturi de cei dragi.

Atentie! Multi copii pot interpreta gresit faptul ca petreceti sarbatorile impreuna. Ei pot nutri speranta ca va veti impaca si ca veti fi iar o familie unita si fericita. Vorbiti cu el despre acest aspect si explicati-i, pe intelesul lui, cum stau, in realitate, lucrurile.

 

Planificati din timp sarbatorile!

 

Pentru ca sunteti divortati, copilul va trebui ca de sarbatori sa se imparta intre doua case.

Nu va decideti in ultimul moment cum si cu cine va petrece copilul Craciunul sau Anul Nou. Faceti din timp un plan, pentru a avea timp sa il prezentati si explicati si prichindelului vostru. In acest fel, ii oferiti suficient timp sa se acomodeze cu ideea.

 

Creati traditii noi impreuna cu copilul!

Este important sa aveti traditii personalizate de sarbatori, adaptate situatiei prin care treceti.

De exemplu, puteti avea traditia anuala ca micutul sa cumpere impreuna cu taticul bradutul de Craciun, sa petreceti ajunul in familie, in oras, sa mergeti impreuna cu el la colindat etc.

 

Tineti cont de preferintele copilului!

In cazul in care copilul este maricel, este indicat sa il intrebati si pe el cum i-ar placea sa petreaca sarbatorile in acest an.

Intreabati-l unde i-ar placea sa petreaca Craciunul si unde Revelionul sau daca ar vrea ca prima zi de Craciun sa o petreaca cu unul dintre voi si a doua cu celalalt etc. Incercati sa tineti cont de preferintele lui.

Foto: Blog.photographicbackdrop.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului